Демократи об'єднуються за 54 дні до розстрілу?

06 вересня 2012, 15:16
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1730
Демократи об єднуються за 54 дні до розстрілу?

Чи лише роблять вигляд?

Днями один з соратників Арсенія Яценюка - Андрій Пишний - виклав у ю-тубі відеозвернення під назвою "54 дні до виборів". Одна з тез цього звернення нібито адресувалася Віталію Кличку - давайте проведемо праймеріз наших кандидатів-мажоритарників на Київщині. Тобто об'єднаємося певним чином. Демократи)

І от у мене одразу виникли запитання до такої пропозиції - провести праймеріз кандидатів на Київщині.

Справа у тому, що саме Кличко ще майже рік тому публічно звертався до КОДу, Батьківщини, Фронту змін та інших опозиціонерів-демократів з пропозицією провести праймеріз. Але все якось його пропозиція опозиціонерами (об'єднаними) не сприймалася.

"Проведення праймеріз - дороге і невиправдане задоволення" - ще 12 січня цьогороку відповідав на пропозицію Кличка Юрій Гримчак (заоаз №91 у списку БАтьківщини).

Деякі мудрі кажуть про праймеріз. Начиталися англійських слів, а не розуміють, що це означає. По-перше, це стосується тільки кандидатів у президенти США. Це вже арсеній Яценюк зразка 5 червня цього року.

Коротше з праймеріз від Кличка опозиціонери(о) все якось не поспішали. Демократи так і не домовилися про узгодження мажоритарників від Батьківщини та УДАРу. Ось як про це писала "Українська правда" за 2 тижні до початку виборчої кампанії:

Кличко продовжує вимагати "праймеріз". Тоді як Турівська вважає, що ця ідея - лише окозамилювання, зроблене з метою відмовитися від узгодження кандидатів під тиском невідомих спонсорів "Удару".

І от минув перший місяць виборчої кампанії. До дня розстрілу, тобто до дня виборів, залишилося 54 дні. І представники опозиції(о) показують, як вони прагнуть "зупинити ЇХ". А давай-но, Віталію, прийми НАШУ пропозицію про праймеріз. 

Красиво? Можливо. Але хтось вірить, що ці праймеріз відбудуться під час виборчої кампанії, якщо їх не провели до старту парламентських перегонів? А саме тоді їх треба було проводити. У тих же штатах на президентських виборах праймеріз передують висуненню кандидатів...

І шо тепер має сказати Кличко у відповідь? Цікаво буде це почути) І як його відмову потім інтерпретують закляті друзі-демократи. Окозамилювання спонсорів УДАРу? ну-ну...

Але є ще одне питання: а чому праймеріз пропонують лише для Києва та області? Що, інші регіони - гірші? 

А все просто: опозиціонери(о) нарешті (!) побачили, що у Києві та області їхні кандидати мають більші рейтинги, ніж маловідомі висуванці Кличка. Невже це стало таким великим відкриттям для Яценюка-Турчинова і компанії? Раніше не знали, що у Кличка немає навіть 10-ка кандидатів, які можуть претендувати на перемогу у мажоритарних округах по всій країні?

Окремо було "цікаво" почути заклик Андрія Пишного до громадських активістів: долучайтеся! І знову ж таки: а де Ви і ви були раніше? Чому не залучили ось цих громадських активістів, до яких звертаєтеся, на етапі формування виборчого списку? 

Ще одна така спільна акція, як-то "перемога" під Українським домом (з залученням професійних мітингувальників на день закриття політичної акції), і громадські активісти опозиціонерів будуть десятою дорогою обходити...

І на останок. Це настільки погано з фінансуванням у Фронті змін, що економлять не лише на зарплатах керівникам), а навіть на стільцях для офісів? Чи просто не усім у дитинстві казали "не сидіти на столах"?)

Цікаво буде почути/побачити інші пропозиції опозиціонерів(о) за чергові N днів до виборів...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.