Україна - не Британія. Азаров - не Обама

22 жовтня 2012, 18:17
Власник сторінки
журналіст "5 каналу"
0
1416

Верховенство закону та рівність усіх перед законом - це європейські цінності. Але в українські чиновники мають інші принципи: друзям - усе, ворогам - закон.

Минулого тижня Микола Азаров навідався у Севастополь. І мало ж такому трапитися, що його величезний кортеж місцеві мешканці спіймали на порушенні правил дорожнього руху. Ось як це описав Центр журналістських розслідувань:

В центре города, на улице Ленина,  прямо на специально выделенной полосе для движения общественного транспорта стоял кортеж, состоящий в общей сложности из 13 автомобилей только с одной стороны дороги. Другие служебные машины припарковались неподалеку и тоже не по правилам.

На підтвердження цього керівник громадської організації «Дорожній контроль-Севастополь» Максим Мішин виклав відео:

Кортеж Азарова порушив ПДД

Про накладання штрафу на автівки з кортежу Азарова досі нічого не відомо. На відміну від Барака Обами. Минулого літа у Лондоні автівки з кортежу Президента США (наймогутнішої країну світу!) оштрафували на 120 фунтів. І все через те, що Обама не сплатив 8 фунтів за проїзд у центр столиці Британії!

Знаки про в'їзд у центр Лондона. На цих місцях треба сплачувати збір

(Фото з сайту www.guardian.co.uk)

Подібних штрафів офіційні представники США отримали на суму майже 5,5 млн фунтів (данні літа 2011 року). Щоправда сплачувати їх американці не поспішають, чим засмучують мера Лондона Бориса Джонсона.

Дипломати пояснюють це тим, що мають право не платити місцеві податки через свій дипломатичний статус.
На відміну від американців у Британії український прем’єр порушив ПДД на Батьківщині. Тож жодних причин не платити штрафи він не має.

От тільки українські правоохоронці на відміну від їхніх британських колег навіть не наважуються виписувати штрафи високопосадовцям. Якби подібним чином діяли англійці – їх би позвільняли.

Але Україна - не Британія. Вітчизняні ДАІшники і надалі обкладатимуть поборами простих водіїв і віддаватимуть «под козырек» будь якому кортежу на наших дорогах.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.