Мережу російських агентів знищують....

25 серпня 2024, 21:44
Власник сторінки
Політолог
0
140

...велика кількість серед них представники російської церкви

Третій рік поспіль ми зустріли свято Незалежності в умовах повномасштабної війни. Звісно найгарячіше зараз на східному фронті, але там хоча б зрозуміло де ворог і чого від нього можна очікувати. А от на значній відстані від ЛБЗ основна загроза йде від «шахедів» та ракетних обстрілів. І тут, як показала практика, одним з найголовніших факторів небезпеки є розвіддані росіян, а постачальниками таких даних з перших днів повномасштабної агресії були члени російської агентурної мережі, яка на 80 відсотків складалась із сплячих агентів.

Однак вже до середини 2023 року основу цієї мережі вдалось затримати і росіяни включили свій запасний варіант – задіяли філію російської православної церкви, яка підпорядковується фактично фсб. Через цю структуру росіяни почали активно вербувати наших громадян і основною задачею було саме вистежування пересування українських військ та місць їх дислокації. Саме тоді вперше в історії незалежної України СБУ активно взялось за «агентів в рясах», які десятиріччями намагались насаджати «руський мир» в нашій країні. Як результат протягом 2023–2024 років Службою безпеки України викрито 78 агентурних мереж ворога, зараз розслідується майже 3 тисячі кримінальних проваджень щодо державної зради та понад 9 тисяч за фактами колабораційної діяльності. Крім цього відкрито понад 1300 справ щодо пособництва державі-агресору та понад 550 проваджень щодо передачі ворогу даних про ЗСУ чи коригування обстрілів. Це загалом що до масштабів діяльності російської агентурної мережі в Україні і зокрема діяльності установи, яка називає себе церквою, а тепер масово обурюється тим, що її закривають.

І родзинка – фсбшні куратори ще не забрали жодного свого агента і навіть не подала його на обмін, це що до того як вони цінять свої кадри. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.