Резонансна історія полковника Борисова

13 червня 2024, 15:06
Власник сторінки
Політолог
0
413

Політична гра чи...

Резонансна історія, де головною «фігурою» став полковник Євген Борисов, цілком схожа на політичну гру. Тільки що це за гра: боулінг чи шахи?

Якщо гра в шахи вимагає зважених раціональних кроків, то гра в боулінг нічого складнішого, окрім правильного прицілу та сили не потребує.

Під прискіпливим прицілом опинився саме полковник Євген Борисов, який перебував у довірливих стосунках з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним. Не таємниця, що проти Залужного була розгорнута ціла кампанія з дискредитації, оскільки популярність генерала та його принципова позиція почала створювати політичні проблеми для влади.

У відчайдушних пошуках компромату, завуальованому офіційними законними підставами для звільнення, особливо зацікавлені посадовці неодноразово шукали зустрічей з оточенням Залужного, аби знайти інсайдерські негативні прецеденти на самого головнокомандувача або на Генштаб. Кінцева мета зрозуміла – «опустити» Залужного під крики про корупцію та некомпетентність.

Оточення Валерія Залужного також по-різному вело себе під тиском. Хтось подавав у відставку, хтось намагався пересидіти, були й ті, хто відправляв ходаків в «пішохідну еротичну подорож».

Приходили й до полковника Борисова. Але як прийшли, так і пішли... Вибудувати правову та політичну лінію між проблемами в ТЦК та Валерієм Залужним, зробити його «причетним» до «корупції у військкоматах» не вдалося. А далі хронологія подій в житті Борисова відома: звинувачення – звільнення – затримання – СІЗО.

Особливо не клеїться з образом «махрового корупціонера» особистий візит Євгена Борисова до ДБР, коли він сам прийшов до головного управління в Києві, оскільки не розумів, у чому може бути винен перед державою. Але, як виявилось, щодо нього вже стояло завдання, і в ДБР тільки й очікували на нього…

Повертаючись до гри в боулінг. Збиті, наче кеглі, всі ті, хто стояв за Залужного або відмовився його компрометувати. Можу припустити, що поки не відбудеться остаточна політична розв'язка навколо Генерала Залужного, його оточення буде перебувати під тиском або шантажем.

До речі, Валерій Залужний прагнув би вже реалізувати новий етап своєї кар'єри в сфері дипломатії (послом України у Великій Британії), але чомусь виїхати за кордон дозвіл поки так і не отримав…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Валерий Залужный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.