Чому Путіну зараз треба «мир» і захід подає це як «корейський сценарій»

26 травня 2024, 19:16
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
16

Восени цього року ми можемо побачити серйозні проблеми у російській енергетиці, проблеми з НПЗ та логістикою. Причини цього очевидні.

Чому така метушня у Путіна стосовно «миру» прямо зараз, а з боку західних країн нам подають цю туфту у вигляді «корейського сценарію»?

Відповідь в інтерв'ю Андрія Закревського.

Справа в тім, що вже восени цього року ми можемо побачити серйозні проблеми у російській енергетиці, яких поки не видно через літо. Накладаються декілька факторів:

1. Деградація російського енергетичного сектору через санкції. Наприклад, є вже проблеми з виробництвом авіаційного палива, яке зараз активно купують в Білорусі (я, наприклад, давно виступаю за «інцидент» на Мозирському НПЗ).

2. Українські удари по енергетиці. Особливо болісні для росіян удари по портах Новоросійська.

3. «Зелений перехід», який робить російські енергоносії непотрібними.

4. Відмову Китаю збільшувати закупки російської нафти та газу. Або згода за ціною ближче до собівартості.

Тобто позиції Росії вже восени можуть сильно похитнутися і багатьом стане очевидно, що її позиції просідають.

Одна з бокових тем інтерв'ю, це те, що Росія навезла багато палива до КНДР. Це означає, що вже найближчим часом слід очікувати атаки на Південну Корею, бо палива у такій кількості КНДР не потрібно. А для бойових дій точно.

Пан Андрій був єдиним аналітиком, який передбачив, що у Росії почнуться проблеми з НПЗ та логістикою, через санкції. Його прогнози збулися. А прискорили ці процеси удари по енергетиці Росії з боку відомства пана Малюка.

Від себе додам, що тиск «давайте домовлятися» з Росією буде йти у тому числі з боку русофільскої частини адміністрації Байдена (Салліван-Бьорнс), які відчайдушно намагаються врятувати Росію від хаосу. Вони дотримуються давної парадигми американської політики зберігати цілісність та стабільність Росії. Нас це не влаштовує.

Не виключаю, що будуть лякати приходом Трампа, який начебто припинить допомагати Україні. Я вважаю це дешевою розводкою. Не можна передбачити точно, що буде робити Трамп, але можна на 99% відсотків сказати, що він точно зробить.

Він зніме обмеження до добичу нафти та газу в США, зніме заборону Байдена на будівництво нафтогону Keystone, що збільшить пропозицію нафти на світовому ринку, що зробить російську нафту ще більш непотрібною. І може призвести до падінь ціни на нафту до 50 доларів, що взагалі смертельно для економіки Росії.

Тому моя точка зору залишається незмінною. Україні вигідніше бути зараз в обороні, продовжувати довбати по їх енергетиці, незважаючи на зойки та верески у Вашингтоні. Нам потрібен хаос в Росії.

Інтерв'ю за посиланням:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Трамп,КНДР,Война в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.