364 мільйони заборгували державі...

11 березня 2024, 19:23
Власник сторінки
Політолог
0
347

...а на Пашинського 272 мільйони знайшли

Звернув увагу на цікавий момент у справі Сергія Пашинського. Нагадаю, що кілька компаній внесли за нього заставу в суді у 272 млн грн.

Але як кажуть мої джерела в правоохоронних органах, ці компанії… самі заборгували Міноборони 364 млн грн. Принаймні, МО подало на них позови, що зараз розглядаються у Господарському суді столиці.

Так, ТОВ «Українська бронетехніка» фігурує у шести позовах міністерства, сума яких становить понад 123 млн грн. ТОВ «Термал Віжн Текнолоджис» згадується в одному позові на 240 млн грн. Всього 364 млн грн.

За «дивним збігом», обидві ці компанії, що внесли заставу, входять до Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України (NAUDI), яку очолює Пашинський.

Водночас, як кажуть джерела, сума претензій Міноборони до компаній, пов’язаних з Пашинським, може бути значно вищою, бо не враховуються справи з матеріалів, що містять державну таємницю.

Контракти з цими постачальниками Міноборони підписувало після 100%-ї передоплати. Але, як свідчать судові позови, вони не були виконані. Тож тепер держава намагається повернути гроші через суд.

До речі, днями голова Держаудитслужби Алла Басалаєва заявила, що контрагенти Міноборони, з якими було підписано договори на постачання озброєння після початку повномасштабного вторгнення, заборгували державі майже 5 млрд грн. Очевидно, серед є «фанати» Пашинського.

Ще раз. Компанії, які судяться з Міноборони, знайшли вільні кошти і внесли 272 млн грн застави за екснардепа, якого звинувачують у крадіжці 97 тисяч тон палива для ЗСУ.

Для держави і фронту коштів нема? Чи не краще було б ці гроші направити на потреби ЗСУ, яким дуже потрібні та нова техніка?

Натомість оборонні компанії вносять велику заставу за людину, яку фактично звинувачують у крадіжці палива на мільярд гривень. Це ніщо інше як підрив обороноздатності країни в угоду політичним інтересам та бізнес-схемам певної особи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Пашинский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.