Де беруться дрони?

10 березня 2024, 21:38
Власник сторінки
Політолог
0
148

Волонтери, СБУ та міжнародні партнери допоможуть ЗСУ

В цій війні дрони стають головною складовою після власне особового складу. Сучасні дрони, маючи невелику вартість, вражають живу техніку, яка коштує в дорожче в десятки тисяч разів. Саме тому наявність дронів у ЗСУ стає необхідною складовою майбутньої перемоги. На сьогоднішній день, якщо спиратись не істеричні пости в соцмережах, а на реальну ситуацію на фронті, кількість дронів у наших військ менша, а от якість вища. Ми могли б потужніше використовувати цю перевагу, якби не робота РЕБів ворога і через це втрати дронів є і вони відчутні. Але є надія, що ситуація поступово змінюється на нашу користь.

Важливим фактором підсилення в дроновій війні стала активна участь волонтерів в постачанні «мавіків» та «фпвішек» підрозділам. Фактично волонтери сконцентрувались саме на закупівлі дронів та запчастин для них та навіть блокада польського кордону майже не вплинула на поставки до війська. Маючи вже неабиякий досвід військові дають чіткі ТЗ для закупки і отримують дрони, які в змозі обходити російські РЕБи. Це важливо, бо дорожчий на 30-40% відсотків дрон це вже не лотерея, повернеться чи ні, а реальна серйозна багаторазова зброя. При тому, що я не знаю жодного підрозділу, який би не просив дрони, тим не менш майже у всіх вже з’явився хоч не великий, але запас. Так, звісно, військовим потрібні і авто, і генератори, але командири готові все проміняти на дрони і намагаються максимально підсвічувати саме ці збори. Ви це й самі бачите.

Приємно і відверто кажучи аж здивувало, що в розробку дронів вклались спецслужби. Морські дрони від Служби безпеки України стали одним з найважливіших факторів у війні на Чорному морі. На сьогоднішній день майже відсутня інформація про те, що в морі знаходяться російські кораблі з ракетами «Калібр» (хоча цих ракет у русні ще вистачає), а про новини, що неподалік Одеси з’явились десантні кораблі взагалі всі забули! Крім морського панування (а це стало справжньою несподіванкою для ВМС всього світу), наші спецслужби активно працюють і в напрямку ударів в глиб країни-агресора. Наші новітні розробки разом із гарно спланованими операціями СБУ та ГУР стали справжнім лихом для військової інфраструктури росії. Під ударами вже аеродроми і ангари, військові заводи та нафтосховища. І очікується, що випуск таких дронів буде нарощуватись.

Дуже очікувана історія – постачання дронів від наших західних колег. В першу чергу очікуємо крутих дронів від Канади. Крім розвідної функції вони мають і додатковий функціонал та завдяки штучному інтелекту можуть рухатись і в автономному режимі. Цікаво буде випробувати і французькі дрони-камікадзе. Найголовніше, щоб ці технологічні новинки не наштовхнулись на стіни «мангалів» на російській техніці. Від британців цікаво буде побачити атакуючі дрони дальнього радіусу дії, це дасть змогу активніше атакувати тилову інфраструктуру. Ну і звісно чекаємо на турецькі дрони з крилатими ракетами, зможемо хоч частково вирівняти різницю в авіаційних ударах.

При правильно організованих оборонних позиціях і при наявності реальної а не задекларованої армії дронів ситуація на фронті може вирівнятись і не тільки. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.