Чи є шанси на каву в Криму?

02 березня 2024, 21:41
Власник сторінки
Політолог
0
88

СБУ не дає руснє господарювати на окупованих територіях

Коли почали розганяти, навіть у нашому ТГ-сегменті, історію з можливими «турецькими домовленостями» від 2022 року дещо не врахували. А саме не врахували, що визнання Криму російським не можливе і будь які військові об’єкти (або які працюють задля військових потреб) на території окупованого Криму для всього світу є законною ціллю для ударів.

Кримській міст залишається ціллю номер 1, бо він є на 95 відсотків об’єктом військової інфраструктури. Коли Служба безпеки України планувала свої удари по цій військовій артерії, то чітко розуміла, які складнощі виникнуть у росіян в сфері військового постачання до окупованого півострову. І, до речі, на сьогоднішній день кримській міст скоріше за все знаходиться в найбільшій небезпеці. Зараз повноцінно в Криму могла би працювати лише водна артерія, але й там не все добре.

Чорноморська акваторія – там також не все спокійно. 11 російських кораблів вражено морськими дронами СБУ «Sea baby» та «Мамай» і загроза з моря на сьогоднішній день мінімальна. Кораблі вражаються як на рейді так і в портах, причому навіть в Новоросійську, де, як кажуть росіяни, надсучасна система безпеки. І, потужності і можливості українських спецслужб, схоже тільки зростають. В умовах наступу росіян на сході активність українців на кримському напрямку може змінити баланс сил.

Сухопутний коридор до Криму. Це поки що найболючіша проблема. Росіяни активно будують там залізницю до Криму, щоб нівелювати військову цінність кримського мосту. Поки що все в процесі і ділянки цієї залізниці ще не стали об’єктами ударів наших спецслужб, але, скоріше за все, це тимчасово.

Крим для росіян є не просто сакральною територією, удари по Криму та південному коридору до нього на сьогоднішній день є гарантією того, що росіяни будуть там максимально намагатись втриматись, навіть просто від дронової загрози і навряд чи перейдуть до активного руху в бік Миколаєва, Одеси чи Придністров’я. Саме тому кримський гамбіт для росії це запорука можливої майбутньої перемоги для України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.