Спіймати проросійських найманців

25 лютого 2024, 22:18
Власник сторінки
Політолог
0
40

СБУ знешкодило чергових зрадників

Майже два роки повномасштабної війни з росією, чи можливе таке? Як виявилось так. Топ-менеджмент російського олігарха Дерипаски до останнього часу працював на одному з українських підприємств у Глухові і організував схему постачання сировини на замовлення свого босу, яка використовується для виробництва «Іскандерів». Є певні моменти, на які варто звернути увагу в цій історії.

Перший, чому не раніше? Реальна тотальна боротьба з російським бізнесом, який причаївся в Україні, розпочалася лише рік тому, коли Службу безпеки України очолив Василь Малюк. Звісно, першочергово перед СБУ стояли трохи інші завдання, і після масштабного очищення служби пріоритетом стала діяльність на лінії фронту та поза нею, а також активний пошук прямих агентів та інформаторів на території України. І тут результати приголомшуючи, що дало свій ефект як для збереження нашої інфраструктури, так і для знищення інфраструктури ворога.

Другий, а де були ті, хто мав знаходити та зупиняти роботу російського бізнесу? Станом на 2015 рік власність російського бізнесу в Україні оцінювалась в майже 100 мільярдів доларів. Націоналізувати вдалось лише десяту частину, решта бізнесу вдало змінила власників і, маючі експортні контракти або «іноземних» власників, продовжувала постачати необхідне для економіки ворожої держави через певні схеми та за рахунок прибутків фінансував не тільки сепаратистів в середині нашої країни, але й військову промисловість ворога. І ті, хто знав про ці схеми та кришував їх, поки не притягнуті до відповідальності, але це поки.

Що хочу сказати, правоохоронні структури, які зазнали серйозної чистки зсередини, точно не стали учасниками схематозів, поки що точно можна сказати, що серед таких виділяється СБУ (хай хтось мені наведе достатньо аргументів про очищення інших структур, радо погоджусь) і продовжують боротись з ворогом, а от що робити з рештою? Є думки? 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.