Відставка Залужного. Які ризики це несе для влади?

09 лютого 2024, 17:21
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
11

Відставка Залужного створює багато ризиків для Зеленського, ніж прибирає. Тепер вся відповідальність за те, що відбувається на фронті та в країні, народ України буде покладати на нього.

Відставка Залужного створює багато ризиків для Зеленського, ніж прибирає. Не знаю, хто йому радив це зробити, але не факт, що через бажання йому допомогти. Тепер вся відповідальність за те, що відбувається на фронті та в країні, народ України буде покладати на нього. Причому достатньо довгий час якісь неприємні події будуть масштабуватися у свідомості, а щось добре буде приписуватись спадку Залужного.

Справа в тім, що Залужний, навряд чи цього хотів. Але через зрозумілі обставини він став уособленням Армії та перейшов у ранг національного міфу та вже фольклору. Про нього складають пісні, пишуть вірші, пісні навіть діти вже співають. Звісно, що Залужний звичайна людина зі своїми недоліками чи перевагами, але на даний час він сприймається так.

Це дозволяло владі абсорбувати незадоволення в інших царинах. Тепер такої абсорбції немає.

Непросто буде і Сирському. Тепер він приречений на постійне порівняння з Залужним. І його успіхи також будуть скоріш за все приписуватися базі, яку створив Залужний, а невдачі – з тим, що він його замінив на цій посаді та не зміг скористатися його спадком.

Часто ставлять питання: чи стане Залужний політиком? Як на мене, він вже є політиком, якщо навіть зараз буде мовчати та нічого говорити. Як і є окремою політичною інституцією Армія, оскільки являється несучою конструкцією держави. В наших умовах: є Армія – є держава. Немає Армії – немає держави. Саме через це вихідці з Армії і будуть розглядатися джерелом кадрів як для політики, так і для державного управління.

До речі, я не виключаю, що через досить короткий час народ України може поміняти свою думку стосовно того, чи слід проводити вибори навіть у військовий час. Не виключаю, що цього можуть почати вимагати наші західні партнери.

Але подивимось як будуть розгортатися події. У нашій країні все можливе.        

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ЗСУ,Володимир Зеленський,Валерий Залужный,Александр Сырский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.