Удари в тил - ефективна тактика України

28 січня 2024, 18:03
Власник сторінки
Політолог
0
277

СБУ влучно б'є по росії

Останні дні спостерігається цікава тенденція, коли бійці у своїх постах почали задавати питання «навіщо ці удари в глибокому тилу росії коли дронів не вистачає на передовій?». Я б скоріше залишив в цьому питанні лише чому дронів не вистачає, хоча після чергового скандалу зі спробою вкрасти в Мінообороні 1,5 мільярди гривень на закупівлі снарядів розумієш, чому саме не вистачає дронів. А от що стосується ударів по нафтогазовій інфраструктурі, то тут все логічно.

В Службі безпеки України вкотре продемонстрували, що не просто володіють ситуацією, а й йдуть на кілька кроків попереду своїх російських візаві. Маленька ретроспектива. Після того, як СБУ організувала знешкодження військової російської артерії – кримського мосту – росіяни почали підсилювати охорону цього об’єкту. Але СБУ вдарило по севастопольській бухті і «надсучасна оборона русні» чомусь не витримала. Після такої влучної атаки росіяни вирішили прикрити бухту в Севастополі і… отримали приліт в бухту Новоросійська. Ну а далі знов був кримський міст і ниття русні.

Для чого СБУ б’ють по об’єктах подвійного призначення (в тому числі військового)? Тут все зрозуміло.

Перше, це, змінивши напрямок і технологію ударів, змусити росіян знов шукати нові шляхи захисту своїх об’єктів, максимально намагатись задіяти своє ППО по всій країні, відтягнути озброєння від лінії фронту.

Друге, це чітко показати зростаючі можливості наших військових розробок. Це дійсно ефективно вражати практично будь-який об’єкт на території ворога на відстані майже 1000 кілометрів від місця пуску. При збільшенні кількості таких засобів враження в центральній частині росії не залишається жодного об’єкту, який знаходиться в небезпеці, особливо військових об’єктів.

І третє, за минулий рік росія заробила на нафтогазовій інфраструктурі 88 мільярдів доларів тільки на міжнародних ринках. Будь-які атаки на нафтогазову інфраструктуру роблять росію для світу ненадійним партнером в цій галузі і чим потужніші будуть атаки, тим менше росія заробить і витратить на свою оборонну промисловість. Вже зараз західні і навіть російські експерти говорять про те, що в 2024 році доходи москви від нафтогазової галузі впадуть майже до 50 мільярдів, але, якщо удари України будуть інтенсивнішими, то ця цифра може зменшуватись і далі. Так що удари СБУ за кількасот тисяч доларів на рік зменшують оборонний потенціал ворога на кілька десятків мільярдів доларів. Влучненько!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.