Корупція в міністерстві оборони

21 січня 2024, 19:47
Власник сторінки
Політолог
0
617

Хто зупинить злочинців...

Прості люди щодня донатять на ЗСУ, бійці за свій кошт купують дрони і запчастини для авто, волонтери продовжують возити вантажі на схід і південь, активісти вимагають у місцевих влад збільшити видатки на ЗСУ і лише в Міністерстві оборони продовжують безсоромно красти! Де мітинги під МОУ «Гроші на ЗСУ а не на міністерство!»

А в профільному міністерстві продовжують попадатись на хабарях посадовці. Співробітники СБУ днями затримали начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів. Вони налагодили схему «відкатів» під час укладання контрактів. Схема проста – даєш хабар і отримуєш контракт із завищеними для держави цінами. Полковник ЗСУ та керівник Львівської компанії затримані – обом загрожує по 10 років тюрми. І це продовження розмотування того клубка, за який Служба безпеки України активно взялась ще в минулому році. Пам’ятаємо, що заступнику міністра Шаповалову висунили обвинувачення в нанесенні збитків на 1 мільярд гривень і слідство триває (а не як зазвичай, зам’яли), а потім до цієї справи додались нові фігуранти і коли справа дійде до суду, вона стане однією з найгучніших. А те, що дійде до суду – сумнівів немає.

На сьогоднішній день українське суспільство вважає корупцію більшою загрозою для держави ніж війна, а корупція на обороноздатності це взагалі удар в спину Україні. Знаєте, що мене дивує, що при такий кількості правоохоронних структур з корупцією бореться СБУ. Хоча з іншого боку Служба безпеки зарекомендувала себе як політична не заангажована і як мінімум показує результат, так кажуть наші західні колеги. Чого ж нам очікувати далі і скільки вкрадених мільярдів ще буде знайдено? Судячи по всьому нас ще очікують гучні справи, бо бюджет Міноборони в минулому році був більше 1 трильйона, а знайдені збитки в 1 мільярд – це менше 0,1 відсотка. Ви вірете в такі жалюгідні відкати? Я ні, бо за такий відсоток в будь-якому міністерстві в ваш бік навіть не подивляться. І якщо чесно, я б відкинув би це «не на часі» і дав би СБУ картбланш запакувати корупціонерів, які обкрадають армію і конфіскувати їх майно, впевнений, що ці кошти стали б серйозною допомогою армії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.