СБУ проти хакерів

14 січня 2024, 18:59
Власник сторінки
Політолог
0
82

Русня долучає північну корею

В найближчі дні до росії прибуває делегація КНДР, яка обговорить виключно військові питання. Основними питаннями будуть звісно кількість та якість (особливо друге) боєприпасів, які постачають північні корейці. Але це не все. Вперше, як повідомляють деякі джерела, ВЕЛИЧЕЗНУ увагу буде приділено залученню північно-корейських хакерів до атак на Україну.

Одна з наймасштабніших атак на українські мережі відбулась у минулому році, коли російські хакери просто поклали одного з приватних мобільних операторів. В той же час, як повідомили пізніше в СБУ, це була одна з більше ніж 4 тисяч спроб хакерських атак в 2023 році на Україну. Завдяки професіоналам кібердепартаменту СБУ решту атак вдалось відбити, та й можна було б запобігти і масштабній атаці на нашого оператора, якби… Але це вже відбулось і стало сигналом для інших приватних компаній активніше співпрацювати із спецами з кібербезпеки СБУ. Навіть найкращі відділи кібербезпеки приватних компаній працюють по певному протоколу і їм, скажемо так, трохи не вистачає певних знань та інформації що до військових хакерів та їх методів і можливостей. Тому ще раз наголошую, безпека країни і її критичної інфраструктури на сьогоднішній день напряму залежить від злагодженої співпраці кіберспеців великих компаній саме із кіберзахисниками держави.

Атаки росіян на нашу інфраструктуру зробили вразливою і їх мережі і тепер певні хакерські групи долучаються до співпраці з нашими службами і проводять так звані контратаки, так саме блокуючи цілі мережі і на додаток вилучаючи дані (які потім викладають у відкритий доступ) сотень тисяч російських споживачів.

Війна з росією змінює формат, замість стандартних лобових атак прийшли масовані удари по тилах, диверсійна діяльність та кібератаки. 2024 рік буде важким, але наші хлопці впораються!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.