Чому русня не влучає?

24 грудня 2023, 21:10
Власник сторінки
Політолог
0
1304

СБУ знишує мережу російських коригувальників вогню

Враховуючи те, що кількість прямих влучань російськими ракетами/шахедами зменшується, можна сказати не тільки про ефективність ППО (хоча їм особлива дяка і шана), а й про те, що нарешті в Україні вдається поступово ліквідувати мережу ворожих коригувальників вогню. Служба безпеки України за останні пів року провела величезну роботу виявляючи як «випадкових» корегувальників так і агентуру фсб, фактично зупинивши виток конфіденційної інформації.

На першому етапі масованих ракетних ударів по нашій країні ворог найактивніше використовував звичайних користувачів соцмереж – ті фото та відео, які викладали в мережу українці, часто мали прив’язку до локації і були для російських спецслужб досить точним орієнтиром, особливо враховуючи те, що кількість фото та відео зашкалювало. Всі заклики припинити знімати і викладати в мережу роботу ППО та місці влучань ворожих ракет та безпілотників не діяли, поки до «відеоблогерів», які стали імпровізованими корегувальниками, не почали приходити хлопці з СБУ і висувати звинувачення в роботі на ворога.

Ще раніше СБУ активно відрізала росіянам доступ до камер зовнішнього спостереження по країні, які фсбшники використовували як свої додаткові очі біля стратегічних об’єктів. Але все ж таки найбільшу роботу було проведено саме по законсперованих корегувальниках. Як показують останні затримання в Краматорську, Одесі, Миколаїві, Запоріжжі. Усі затримані, як з’ясувалось, не мали жодної ідеологічної думки, їх співпраця з фсб росії базувалась виключно на фінансовій зацікавленості. Під час допитів, коли цим виродкам показували результати їх корегування вогню з десятками загиблих серед мирного населення, в них не виникало жодних емоцій. А от українська в’язниця їх лякає дуже серйозно.

Що кажуть наші фахівці що до тих корегувальників, що залишились. Їх мережа зменшилась значно, а самі вони стали ще більш зашифровані, хоча не варто відкидати і спроб вербувати нових агентів, особливо на фоні не дуже позитивних новин з лінії фронту. Єдине, про що треба пам’ятати потенційним помічникам загарбників, їх все одно знайдуть раніше чи пізніше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.