Прем’єрка Естонії закликала створити трибунал для покарання керівництва РФ

04 грудня 2023, 00:13
0
7

3 грудня прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас закликала створити міжнародний трибунал для покарання відповідальних за загарбницьку війну Росії проти України.

Каллас зауважила, що для воєнних злочинів є Міжнародний кримінальний суд, який переслідує такі діяння. Водночас наголосила, що має бути також трибунал стосовно злочину агресивної війни.

Глава естонського уряду закликала створити міжнародний трибунал для керівництва РФ під час вручення їй у Гамбурзі німецької премії за сприяння міжнародному взаєморозумінню та примиренню імені Маріон Дьонхо.


Зауважується, що Каллас удостоєна премії за внесок “у побудову сильної та демократичної Європи” на тлі російського повномасштабного вторгнення в Україну.

Зауважимо, 16 травня Комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США проголосував за ухвалення резолюції із закликом до створення спеціального трибуналу для покарання російських злочинів проти України.

19 січня 2023 року Європейський парламент схвалив резолюцію про створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України.

У прийнятій резолюції євродепутати вимагають притягнути політичне та військове керівництво Росії до відповідальності за злочин агресії проти України.

Колишній генеральний секретар ООН Гі Мун , що світу необхідно створити міжнародний трибунал для переслідування злочину агресії Росії проти України. Він закликав створити механізм для притягнення Путіна та його поплічників до відповідальності за міжнародні злочини.

Міністерка юстиції Австрії Альма Задіч на Варшавському безпековому форумі , що країна “повністю підтримує створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Російської Федерації проти України”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.