Бахмут. Як це було...

03 грудня 2023, 19:15
Власник сторінки
Політолог
0
437

Аналогії з Авдіївкою

Зараз Авдіївка найгарячіша точка на фронті. Максимум техніки та м’ясних штурмів росіян не приносять ворогу очікуваного успіху, хоча й варто констатувати, що повільне просування по 20-40 метрів на флангах є. Ворог намагається затиснути Авдіївку в кліщі, перекрити логістичні шляхи, щоб змусити наших хлопців відступити, але поки все марно і втрати русні на цьому напрямку в 10 разів перевищують українські. Щоб зрозуміти, що відбувається в Авдіївці, треба згадати Бахмут, особливо тепер, коли СБУ оприлюднило певні деталі спецоперації по захисту нашої фортеці.

Що тоді значив Бахмут для оборони країни? В першу чергу на бахмутському напрямку українські війська зупинили майже стотисячну армію росії. Причому там вдалось зупинити найефективніші на той час війська – внагерівців та десантників росіян.

Чим загрожувала швидка втрата Бахмуту? Зараз про це говорять все голосніше. Якби російські війська не зупинились майже на рік на бахмутському напрямку ми могли б втратити і Слов’янськ і Краматорськ. Оборона Бахмута дала змогу підготувати оборону в першу чергу в донецькій області.

Що допомогло тримати Бахмут? Так, звісно, в першу чергу героїзм наших воїнів. Вони обороняли кожен клаптик нашої землі. Грамотно організована оборона підтримувалась чудовою логістикою і постачанням припасів. Логістичний шлях надійно охороняли найкращі представники спецури – ЦСО «А» Служби безпеки України.

Яких втрат зазнав ворог? Точної цифри немає, але, наприклад, американська розвідка каже про безповоротні втрати росіян в 100 тисяч бійців (вбиті та поранені). По техниці цифри також вражають. Тільки специ СБУ знищили та пошкодили більше 300 одиниць техніки. Саме на бахмутському напрямку українці вперше масово почали використовувати дешеві FPV дрони для враження дорогої ворожої техніки і ця тактика себе виправдала.

І найголовніше, сама Бахмут став детонатором для ліквідації чвк вагнер і першим потрясінням для російських еліт. І судячи по всьому з кожним новим «бахмутом» на росії все буде мінятись не в кращий бік. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.