Коригувальників вогню і далі затримуватиме СБУ

19 листопада 2023, 17:25
Власник сторінки
Політолог
0
688

Сховатися не вийде

Об’єктивно – під час ракетних ударів по Україні найбільшу шкоду завдали саме коригувальники вогню. До речі не тільки завербовані, а й ті, хто заради хайпу та переглядів викладав відео з влучаннями по інфраструктурі чи роботі ППО. Але, судячи по всьому, будь якій категорії «корегувальників» доведеться підготуватися до візиту наших спецслужб.

Що відстежується? Що до коригувальників, то їх контакти з російськими спецслужбами зливають як затримані в Україні посередники/зв’язківці, так і затримані російські військові (або просто здають можливість підключитись до їх закритих каналів зв’язку). Завдяки такій оперативній роботі Служби безпеки України мережа корегувальників вогню в середині країни фактично припинила існування. Вороже фсб намагається активувати сплячих агентів, щоб відновити ефективність ударів по інфраструктурі України, але вони виявляються не підготовленими до цієї роботи і дуже швидко розкриваються спецслужбами.

Важче, але все одно не безнадійно, виявляти коригувальників на територіях близьких до лінії фронту. Ми вже неодноразово бачили, що прилітає від росіян дуже влучно і, судячи по всьому, координати передають в режимі реального часу. Скільки таких коригувальників затримано? Задля того, щоб не здавати русні, хто з їх агентів вже затриманий та працює проти своїх «попередніх роботодавців», служби намагаються не дуже акцентувати на цій історії увагу. Хоча там коригувальники виявляються ще швидше ніж на територіях великих міст, а ті, про кого дізнається широкий загал – це вже такі «екземпляри» про кого вже замовчувати інформацію не реально.

Найпроблемніша категорія «коригувальників» - це хайповики чи просто «недолугі», які викладають відео прильотів та роботи ППО. Їх важко простежити з точки зору ворожої мережі, але вони дуже легко відстежуються через своє бажання бути популярними хоч на якійсь тематиці. По всіх попередніх прильотах по Україні Служба безпеки України достатньо швидко вираховувала тих, хто розміщував відео і попереджувала їх, через що резонанс по країні був достатньо потужний, чи готові будуть «нові коригувальники» до не просто попередження СБУ, а до реального ув’язнення? Думаю навряд чи, але, як показує практика, «недолугих і самовпевнених» в буда-якому суспільстві вистачає… 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.