Президентка Молдови заявила, що метою Росії є знищення української нації

16 жовтня 2023, 20:41
Власник сторінки
0
48

У понеділок, 16 жовтня, президентка Молдови Мая Санду заявила, що Росія прагне відновити контроль над державами, які входили до СРСР, а українців знищити як націю

У своєму виступі на 27-й конференції "Форум 2000", яка відбулася в Чехії, президентка Молдови Мая Санду наголосила на важливості демократії, коли мова йде про війну Росії проти України.

"Війна в Україні спрямована на знищення цієї країни та українців як нації. Якби Росія досягла успіху, Молдова, ймовірно, перестала б існувати як вільна держава. Сьогодні Росія хоче контролювати колишні радянські республіки, як у минулому вона контролювала країни Центральної та Східної Європи", - наголосила Санду.

Вона сказала, що судження деяких країн регіону про те, що вони можуть залишатись осторонь, є помилковими. Вона підкреслила, що більшість країн мають зробити вибір на якому вони боці: "на боці демократії та свободи чина боці пригнічення та пропаганди".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.