КБ «ЛУЧ» вимагає від Шмигаля припинити тиск на виробника ракет

09 жовтня 2023, 12:21
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
82

Український виробник ракет «Нептун» та «Вільха» повторно звернувся до Шмигаля з вимогою припинити тиск від ДАСУ!

Український виробник ракет «Нептун» та «Вільха» повторно звернувся до Шмигаля з вимогою припинити тиск від ДАСУ!

Маразматична історія продовжується. Державна аудиторська служба на чолі зі зрадником України Аллою Басалаєвою (за версією «Миротворця) продовжує вимагати від підприємств оборонного сектору повернути прибуток за 2022 рік. Рішення ДАСУ може призвести до катастрофи: виробництво снарядів, техніки, ракет просто зупиниться, наші військові на «нулі» залишаться без зброї.

Але чиновникам-аудиторам плювати на рішення Верховної Ради: парламент ухвалив постанову № 10071, яка зобов’язує Кабмін гарантувати виконавцям державних контрактів з оборонних закупівель компенсацію всіх економічно обґрунтованих витрат, а також суми прибутку. Фактично депутати вказали ДАСУ на її помилку та зобов'язали Уряд виправити ситуацію. На цьому питання мало б бути вирішено.

Але ДАСУ публікує на власному офіційному веб-сайті новину «Верховна Рада України підтвердила правильність дій Державної аудиторської служби, ухваливши Постанову №10071»! Та продовжує перевірки підприємств з вимогами сплатити прибуток на минулий рік! Наче наша країна не парламентсько-президентська, а аудиторська.

КБ «ЛУЧ» – це виробник ракет «Нептун» та «Вільха», протитанкових ракетних комплексів «Стугна». Підприємство випускає критичні види озброєння, якого так бояться росіяни. Саме ракетою КБ «ЛУЧ» потоплений той самий крейсер «Москва». До КБ «ЛУЧ» втретє за час війни прийшла перевірка ДАСУ, цього разу з вимогою повернути прибуток за 2022 рік. Підприємство вдруге звернулося до Шмигаля. Багатомільйонні претензії з боку ДАСУ загрожують повною зупинкою виробництва.

«Вимушені витрачати обігові кошти на ліквідацію ракетних ударів, відновлення та заміну знищених або пошкоджених складових частин, вживання заходів релокації, дублювання та розширення виробництва з метою нарощування виробничих потужностей, тож ситуація з вимогами Держаудитслужби є критичною для підприємства та взагалі виживання оборонно-промислового комплексу», – йдеться в листі КБ «ЛУЧ».

КБ «ЛУЧ» закликає прем'єр-міністра подати до Верховної Ради законопроєкт, який під час дії воєнного стану передбачає мораторій на перевірки, зокрема Держаудитслужбою, підприємств, які виробляють озброєння та військову техніку. Фактично мова йде про те, що КБ «ЛУЧ» та інші провідні виробники озброєння можуть зупинити виробництво.

Ця ситуація – злочинна бездіяльність виконавчої влади. Ми знаємо імена чиновників, які можуть поставити на місце аудиторів за п’ять хвилин, але вони цього не роблять. Прем’єр Шмигаль, міністр фінансів Марченко, міністр юстиції Малюська – саме ви за декілька тижнів будете відповідати перед військовими та пояснювати, чому припинилися поставки зброї, чим їм воювати з ворогом. А саму ДАСУ давно потрібно розформувати та приєднати до Рахункової палати. Адже служба, яка працює за кошти платників податків, не повинна загрожувати обороноздатності країни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: українські виробники,оборонна промисловість,Денис Шмигаль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.