General Dynamics планує виробляти БМП разом із «Українською бронетехнікою»

26 вересня 2023, 15:36
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
27

Провідний український виробник озброєння та броньованої техніки відправив делегацію в Іспанію, щоб побачити та випробувати БМП ASCOD.

Американська корпорація General Dynamics планує спільне виробництво БМП разом із компанією «Українська бронетехніка».

«Українська бронетехніка», східноєвропейський промисловий конгломерат «Czechoslovak Group» та європейське відділення американської корпорації General Dynamics розглядають можливість виробництва БМП ASCOD.

Провідний український виробник озброєння та броньованої техніки відправив делегацію в Іспанію, щоб побачити та випробувати БМП ASCOD. В делегацію увійшли фахівці підприємства та військові ЗСУ. Вони ознайомилися з унікальним виробництвом колісної та гусеничної техніки, згодом солдати випробували ASCOD, щоб порівняти БМП з існуючою на озброєнні ЗСУ технікою.

https://censor.net/.../amerykanska_korporatsiya_general...

Універсальна платформа ASCOD може бути оснащена різноманітними системами озброєння: бойовими модулями з автоматичними гарматами 30 мм та гранатометами 40 мм, баштами з гарматами калібрів 105 мм або 120 мм та протитанковими керованими ракетними комплексами.

Нагадаю, що General Dynamics – американська аерокосмічна та оборонна корпорація, п’ята у світі за обсягами продажів зброї. Саме General Dynamics є розробником легендарного літака F-16, постачання якого в Україну очікується наступного року. Також корпорація виготовляє танки «Абрамс».

Останній раз згадував компанію «Українська бронетехніка» через абсурдні вимоги ДАСУ. Аудитори вимагають від підприємств оборонного сектору повернути державі весь прибуток на 2022 рік. Для цього ДАСУ на чолі з ворогом України Аллою Басалаєвою (за версією «Миротворця») розсилає листи до державних структур з вимогою стягнути з приватних підприємств ці гроші. Мова йде про 2,5 млрд грн. За словами генерального директора «Української бронетехніки» Владислава Бельбаса, ДБР готує кримінальну справу з несплату податків відповідного до абсурдного рішення ДАСУ. Хоча Верховна Рада визнала це рішення аудиторів недійсним, але остаточно прибрати вимога повернення прибутку за 2022 рік має Уряд.

Навіть в таких умовах, під час безпрецедентного тиску на компанію, «Українська бронетехніка» залишається провідним виробником озброєння, броньованої техніки, планує спільне виробництво з американським інвестором. Це надсучасні технології, серйозний інвестор, потрібна для фронту техніка. Але через ідіотські дії ДАСУ договір про виробництво сучасних бронемашин, як і в цілому роботу компанії «Українська бронетехніка», залишається під питанням.

Маю надію, що українські чиновники почнуть думати головою, а не одним заднім місцем, та нарешті скасують абсурдну вимогу ДАСУ щодо повернення прибутку. І тиск на підприємства оборонного сектору припиниться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: оборонна промисловість
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.