Голову ДАСУ Басалаєву визнано ворогом України – її внесли в базу «Миротворець»

20 вересня 2023, 12:09
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
58

Внесення в перелік на «Миротворець» – це фактично оголошення людини ворогом України, що скоїла злочин проти національної безпеки. У випадку з Басалаєвою – за зрив оборонних замовлень.

Внесення в перелік на «Миротворець» – це фактично оголошення людини ворогом України, що скоїла злочин проти національної безпеки. На сайті зазначено, що «Басалаєва, обіймаючи посаду голови Державної аудиторської служби України, маніпулюючи нормами чинного законодавства під час дії воєнного стану, на користь російського агресора ініціювала процеси доведення до банкрутства підприємств оборонної промисловості України, а також незаконні арешти їхніх керівників».

І дійсно Аллу Басалаєву є за що назвати зрадником та чиновником, що діє в інтересах Росії.

По-перше, вона, як керівник ДАСУ, зриває постачання снарядів, ракет та техніки на фронт. Нагадаю, що аудитори вимагають повернути від підприємств оборонного сектору, які уклали договори з державними структурами, весь прибуток за 2022 рік. Хоча у законодавстві та так зафіксований мінімальний прибуток таких компаній, а з коштів, які були зароблені торік, були сплачені податки.

https://espreso.tv/ochilnitsya-derzhavnoi-auditorskoi...

ДАСУ під керівництвом Басалаєвої продовжує наполягати на абсурдному рішенні, що може зупинити виробництва товарів для фронту. Більше того, аудитори розсилають «листи щастя» державним структурам, щоб ті звернулися до оборонних компаній з вимогою повернути прибуток за 2022 рік. Такі листи отримали декілька компаній. А вчора ДП «ККБ ЛУЧ», виробник ракет «Нептун» та «Вільха», звернулося до прем’єра Шмигаля та секретаря РНБО Данілова з проханням прибрати цю абсурдну вимогу ДАСУ до виробників.

По-друге, пані Басалаєва має відверто проросійський бекграунд. Слідкуйте за її кар’єрними успіхами. Спочатку Портнов призначив її суддею, потім – у ЦВК за часів Януковича, далі – радник голови СБУ Баканова, далі – головою Держаудитслужби. Як у більшості чиновників часів Януковича в неї незрозуміле походження статків. Просто в один день прокинулася багатою пані.

https://blog.prosud.info/basalaieva_alla_valentinivna.html

Дуже схоже на те, що Алла Басалаєва навмисно робила все, щоб запустити під час війни маховик знищення українських підприємств-виробників зброї.

Виникають питання. Чи може обіймати посаду чиновник, якого внесли у базу «Миротворця»? Чи буде нарешті реакція від влади? Чи має понести відповідальність міністр фінансів Марченко за те, що її призначив? Чому прем’єр Шмигаль не може звільнити чиновника, який діє точно не в інтересах України? І головне – чи не час саджати чиновників-зрадників?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: оборонна промисловість,база данных Миротворец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.