КБ «Луч» підозрює ДАСУ в роботі на ворога

19 вересня 2023, 15:52
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
26

Український виробник ракет «Нептун» та «Вільха» підозрює, що керівництво ДАСУ працює на ворога та вимагає негайно вирішити питання повернення прибутку підприємствам оборонного сектору за минулий рік.

Український виробник ракет «Нептун» та «Вільха» підозрює, що керівництво Державної аудиторської служби працює на ворога та вимагає негайно вирішити питання повернення прибутку підприємствам оборонного сектору за минулий рік.

Абсурд імені ДАСУ продовжується. Нагадаю, що аудитори провели перевірку закупівель Міноборони за 2022 рік та у висновку вказали, що всі підприємства, які співпрацювали з міністерство у минулому році, мають повернути весь прибуток. Повернути ці кошти підприємства не можуть тому, що сплатили з них податки та реінвестували їх у розвиток виробництва. Рішення ДАСУ може призвести до катастрофи: виробництво снарядів, техніки, ракет просто зупиниться, наші військові на фронті залишаться без зброї.

Але аудиторам на це начхати. Вони почали розсилати листи державним структурам, щоб ті вимагали від компаній оборонного сектору повернути прибуток за 2022 рік. Про першу компанію «Пожмашина», яка отримала такий «лист щастя», я писав. З підприємства вимагають повернути прибуток за 3 пожежні машини, які придбало ДСНС Львівської області.

Сьогодні ДП «ДержККБ «ЛУЧ» звернулося листами до прем'єр-міністра Шмигаля, секретаря РНБО Данілова, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Камишіна, гендиректора АТ «Українська оборонна промисловість» Сметаніна з проханням врегулювання відповідності висновків Держаудитслужби законодавству.

Один із провідних виробників зброї в країні прямо називає мету чиновників ДАСУ: «в штучному виникненні вказаних загроз зацікавлена передусім російська федерація, в інтересах якої ДП «ДержККБ «ЛУЧ» неодноразово зазнавало перепони у вигляді видуманих наклепів, бюрократичних перешкод нашій роботі». Простим словами, або вони дурні, або навмисно діють в інтересах ворога.

КБ «ЛУЧ» – це виробник ракет «Нептун» та «Вільха», яких бояться росіяни. Завдяки цій зброї Чорноморський флот поступово зменшується та тікає з Севастополя. Абсурдна активність ДАСУ призводить до того, що провідний виробник ракет може зупинити виробництво, тому що ці чинуші із ДАСУ, Уряду, «Укроборонпрому» не можуть вирішити просте питання.

На мою думку, нація повинна об’єднатися навколо виробників зброї, адже без своєї зброї не можливо виграти війну.

Уряд має терміново вирішити це питання. Інакше наші герої на фронті будуть, як під час Другої світової війни, йти в атаку з саперними лопатами.

Нам потрібні ракети, а не чинуші, які працюють на ворога. Голова ДАСУ Алла Басалаєва дозріла до відставки. Дозрів до відставки і її начальник міністр фінансів Сергій Марченко, який досі не вгамував свої підлеглих. Пан Шмагаль також заслуговує на відставку за клінічну неадекватність та неспроможність організувати військову економіку! Краще ставити на ці посади військових, які спроможні ставити завдання та добиватися їх виконання!

Додаю текст, який оприлюднив КБ «Луч»

ДП «ДержККБ «ЛУЧ» 19 вересня офіційними листами звернулося до Прем'єр-міністра України Шмигаля Д. А., секретаря РНБО України Данілова О. М., Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна О. М. та Генерального директора АТ «Українська оборонна промисловість» Сметаніна Г. В. з проханням врегулювання відповідності висновків Держаудитслужби законодавству.

Окрім військової агресії російської федерації проти України, ДП «ДержККБ «ЛУЧ» зіткнулося із внутрішніми чинниками, які ускладнюють виконання поставлених завдань розробки та виробництва Зброї Перемоги. Надумана позиція посадових осіб Держаудитслужби щодо заборони включення прибутку до складу ціни створила реальні загрози національній безпеці та оборони держави. Висновки Держаудитслужби викликають здивування та обурення, спричинили розбіжності та судові процеси між органами влади у період воєнного стану, а матеріали ревізії передано правоохоронним органам, на підставі яких відкрито кримінальні провадження. В штучному виникненні вказаних загроз зацікавлена передусім російська федерація, в інтересах якої ДП «ДержККБ «ЛУЧ» неодноразово зазнавало перепони у вигляді видуманих наклепів, бюрократичних перешкод нашій роботі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Міноборони,Кабмін,Мінфін,оборонна промисловість
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.