Атака дронів. Навіщо Україні потрібно закрити порт Новоросійська?

05 серпня 2023, 11:17
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
75

Якщо РФ не дає Україні вести торгівлю через Чорне море, то наша країна повинна діяти дзеркально, знищуючи зернові, нафтові термінали в Новоросійську.

Зараз Новоросійськ – стратегічно важливий порт для Росії, один із найбільших у Чорному морі. По суті це комплекс прибережних портів з лісової, зернової, нафтової, військової частин довжиною понад 8 км. Якщо РФ не дає Україні вести торгівлю через Чорне море, то, вважаю, наша країна повинна діяти дзеркально, знищуючи зернові, нафтові термінали в Новоросійську. Аж до того, щоб узагалі обмежити судноплавство в цьому регіоні, біля незамерзаючого порту.    

Саме на це була націлена успішна атака морських дронів СБУ разом із ВМС на десантний корабель «Оленегорский горняк» у Новоросійській бухті та сьогоднішня атака на нафтовий танкер SIG.

Наше завдання – показати росіянам свою сильну переговорну позицію. Якщо РФ не хоче відновлювати «зернову угоду», то ми будемо знищувати ваші порти. І країна-агресор зазнає величезних збитків. Наша країна озброєна морськими дронами, тому атака може повторитися в будь-який момент. Можна припустити, що однією з наступних цілей СБУ може стати нафтовий термінал «Шесхаріс». Адже велика частина грошей від продажу нафти йде на фінансування війни в Україні.

Раніше вже були дві атаки такими дронами: у жовтні 2022 року в бухті Севастополя, 17 липня – по Кримському мосту. Тоді росіяни самі викладали відео атаки, щоб довести причетність українських спецслужб. Тепер про спецоперацію повідомляємо ми, оприлюднивши відео.         

На цей час важливо показати нашу рішучість Заходу, який намагається схилити нас до якихось компромісів з Росією. Потрібно показати, що ніяких договорняків не буде, що ми будемо знищувати росіян, де це можливо. У тому числі й на морі. Якщо не буде російського судноплавства в Чорному морі, під загрозою військова база в Новоросійську, куди, до речі, може втекти Чорноморський флот, то переговорна позиція буде зовсім іншою. Україна зможе говорити з позиції сили.       

У такому разі Росія може активізувати товаропотоки на Балтиці, де є Калінінград, Санкт-Петербург. Але хто сказав, що такі ж дрони не можуть з'явитися в Балтійському морі? Якщо в нас немає підводних човнів, то слід робити тим, що є – морськими дронами. І це дасть змогу підірвати економіку Росії та прискорити закінчення війни.

Звісно, можуть виникнути труднощі з нашими союзниками. Балтійське море фактичне море НАТО. Але я думаю наші союзники знайдуть можливість відвернутися тоді, коли буде потрібно. І по російських портах на Балтиці прилетить. А ми скажемо, що «нас там немає».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Новороссийск,Война в Украине,зерновой коридор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.