«Мертві бджоли не гудуть», або чому потрібно ліквідувати «Укроборонпром»?

27 червня 2023, 16:33
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
39

Виробництво зброї необхідно максимально передати до приватних компаній. щоб вони закривати «дірки» для фронту. Плюс – нам потрібне власне озброєння для переведення війни на територію рф.

Скандальний державний концерн «Укроборонпром» найближчими днями отримає нового керівника. За даними джерел «Економічної правди», 24 червня Уряд затвердив на цій посаді Германа Сметаніна, 28 червня він почне працювати.

До нього керував УОП Юрій Гусєв. Звільняють його через погану роботу концерну. Наприклад, за останні три місяці випущено більше снарядів власного виробництва, ніж за весь попередній рік. За весь травень концерн виробив один БТР-4Е. Хоча на фронті вони потрібні сотнями. Розрекламований танк «Оплот» так і залишився в єдиному екземплярі. Так само із з українськими ракетами «Сапсан», які мають виготовлятися сотнями, але з невідомих причин їх не має.

Утримання концерну, за даними «ЕП», без урахування виробництва коштує 450 млн грн на рік. Новому керівникові, 31-річному Сметаніну, поставили завдання скоротити ці витрати щонайменше на 20% та налагодити роботу підприємств концерну.

Мене дивує як саме існування концерну, на роботу якого з бюджету виділяють майже пів мільярда гривень, так і призначення керівником керівника харківського Заводу імені Малишева. Він один із тих, хто має відповідати за те, що ЗСУ не вистачає танків та бронетранспортерів. Тому й очікування від призначення нульові.           

На мою думку, найбільше проблема взагалі в існуванні «Укроборонпром». Концерн створювався за часів Януковича, щоб викачувати ресурс з оборонних підприємств. Чи потрібна Україні концерн, який утримується за такі величезні кошти? Ці 450 млн грн можна направити на нагальні потреби – наприклад, на закупівлю зимової форми для військових. А сам концерн – ліквідувати. Наприклад, КБ «Луч» може ефективно працювати без контролю менеджерів УОП. Такій організації не потрібно вказувати, як правильно виробляти «Нептуни», «Стугни» і «Вільхи». Менеджмент УОП тільки з'їдає ресурс та залишається корупційною годівницею. А зброї в необхідній кількості на фронті як не було, так і не має. 

Виробництво зброї необхідно максимально передати до приватних компаній.  щоб вони закривати «дірки» для фронту. Плюс – нам потрібне власне озброєння для переведення війни на територію рф. Без цього війна затягнеться на дуже довго з непередбачуваним для України результатом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: оружие,Укроборонпром
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.