Фарш назад не провернеш або Це не кінець. Продовження буде

25 червня 2023, 11:34
Власник сторінки
Управляющий партнер Национальной антикризисной группы
0
109

Політика та боротьба за владу це не кіно, яке можна зупинити на якомусь епізоді. Передумови для гарної громадянської війни нікуди не зникли. Це тільки репетиція.

Політика та боротьба за владу це не кіно, яке можна зупинити на якомусь епізоді, відмотати назад або починати дивитися з початку без наслідків. Тим більш у такій країні як Росія у її нинішньому становищі. Нарив ще більше набух. Питання, які ще більше загострились після «скасування мятєжу».

1. Де відео Путіна на тлі Кремля, який мужньо готовий керувати захистом Москви, як це повинен був зробити упевненій в собі авторитарний лідер? Оскільки він драпонув, то силовий блок бачить це та буде шукати іншу альтернативу, яка б вона не була. Або, скоріш за все, він вже реально втратив владу, хоча офіціально буде при посаді. Поки що.

2. Що робити з тими, хто підтримав «Вагнера» в ФСБ, армії, Росгвардії, регіональні еліти? Судячи з усього їх десь сотня тисяч. Починати карати? Це знов починати розхитувати силовий апарат – це призведе до крупномасштабного зіткнення.  Не  починати карати – то тоді вони зрадять ще раз і не будуть особливо нічого робити, щоб захистити режим. Бо за це нічого не було.

3. Як будуть тепер поводити себе, ті хто не зрадив? Будуть вимагати більше посад, повноважень та покарання, тих, хто зрадив. Тут дивись пункт 2.

4. Пригожин та «Вагнер» нікуди не поділися, а показали, що можуть робити все, що завгодно, і їм нічого за це не буде. Це при тому, що Путін назвав їх «мятєжниками». Так в житті не буває, щоб вони не були покарані. Але почнеш карати, то можеш отримати ще більш успішний марш-кидок, тим більш, що всі побачили як хутко драпонув Путін та еліти. Тобто упевненість в успішності наступного ривку тільки посилилась.

5. Хто буде відповідати за збиті вертольоти тощо? Це знов будуть питання у лоялістів Путіну?

6. Що тепер відчувають ті, хто помирає за Путіна (який драпонув з Москви) в Україні та які бачили, що «Вагнер» просто знявся та пішов з фронту та йому за це нічого не було?

Це тільки короткий перелік питань, які були порушені. Тим більш, що фундаментальні питання, які призвели до цього, так і не були вирішені.

Так що – спокійно. Передумови для гарної громадянської війни нікуди не зникли. Це тільки репетиція. Заспокойтесь.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ЧВК Вагнера,Война в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.