Україна знаходиться в «хорошій позиції» для контрнаступу

28 квітня 2023, 19:02
Власник сторінки
Dima.polishchuk.07@gmail.com
0
16
Україна знаходиться в «хорошій позиції» для контрнаступу

Так вважає верховний головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі, командувач ЗС США в Європі Крістофер Каволі

Під час комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США 26 квітня генерал Крістофер Каволі дав свою оцінку підготовки України до наступальних дій.
 
Зокрема, він зазначив, що «Згідно з моделюванням, яке ми дуже ретельно провели з ними, українці перебувають у хорошій позиції. Вони мають деякі слабкості, про які я волію не говорити публічно», – сказав він. Все ж таки Каволі додав, що впевнений, ЗСУ зможуть зробити «сюрприз».
Слід зазначити, що математичне модулювання – це дуже складний і тривалий процес, у ході якого враховуються багато показників. Але саме завдяки такому підходу вдалося зробити блискучий наступ на Куп'янському напрямку восени 2022 року. Це також свідчить про опосередковану допомогу США Україні у вигляді надання рекомендацій за результатами наукового розіграшу варіантів бойових дій – т.зв. "wargaming".
Що цікаво, під час доповіді Каволі підтвердив, що 98% обіцяного озброєння для проведення контрнаступу вже в Україні, й існує «абсолютна впевненість», що вся потрібна зброя доставлена «вчасно».
 
У той же час Каволі зазначив, що сухопутні сили Росії сьогодні більші, ніж вони були на початку вторгнення, незважаючи на численні втрати, у кількості 200 тис. військовослужбовців, з яких 1800 офіцерів, про які він раніше. Крім того, за його словами, Росія має «інші ресурси», зокрема «ще 1000 винищувачів і бомбардувальників». А також підводні сили, які останнім часом росіяни використовують «активніше, ніж ми бачили останніми роками».
 
Генерал Каволі проводить регулярні телефонні консультації з генералом Валерієм Залужним, про що на телеграм-каналі головнокомандувача ЗС України. Українська сторона поглиблює процес перемовин та якісно збільшує кількість та охоплення консультацій, необхідних для взаємного обміну інформацією. Такий підхід дозволяє ефективно оцінювати обстановку та робити відповідні висновки. Саме розуміння дій росіян дозволяє робити все те неймовірне, що роблять ЗС України на полі бою.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.