Ядерна зброя в білорусі: чи вплине вона на перебіг подій в Україні

03 квітня 2023, 17:02
Власник сторінки
0
1044

Британія готова надати Україні снаряди зі збідненим ураном. Путін відповів вже традиційним бряцанням тактичної ядерної зброї.

Минув тиждень відтоді, як бункерний дід, поміж іншим, ляпнув в одному зі своїх нечисельних інтерв'ю про перекидання тактичної ядерної зброї до білорусі - начебто вони з лукашенком про все домовились. Україна натомість попросила скликати засідання Радбезу ООН, аби це обговорити. І от 1 квітня воно відбулося не без абсурду.
З чого все почалося?

Наприкінці березня заступниця міністра оборони Британії Анабель Голді повідомила, що їхня країна готова надати Збройним Силам України танкові снаряди зі збідненим ураном. Путін відповів вже традиційним бряцанням тактичної ядерної зброї, попередивши про її ймовірне перекидання до білорусі. Причому, не просто абикуди, а ближче до кордонів із Польщею. 

Про що це говорить?

З одного боку, танкові снаряди зі збідненим ураном - це, по факту, наступальна зброя. І ворог це чудово розуміє. З іншого боку, це геть не те ж саме, що тактична ядерна зброя. Відтак розмахувати нею перед носом країн НАТО не варто. 

Ба більше, на даному етапі США досі жодних переміщень ядерної зброї з росії не помітили. А терористи, у свою чергу, підкреслюють: вже до 1 липня в білорусі підготують відповідне сховище. Хоча лукашенко вже давно дозволив розгорнути в себе російський оперативно-тактичний комплекс  "Іскандер", з якого можна запускати і ядерні снаряди зокрема. А вже від сьогодні, за словами представників рф, розпочнеться навчання білоруських екіпажів на цих "Іскандерах". 

Реакція на путінські погрози та подальші дії

Країни ЄС засудили “ядерні” випади путіна під час засідання Радбезу ООН. До речі, відучора рф в межах обов'язкової ротації керівництва очолила цей самий Радбез ООН. 

Дивовижно: упродовж місяця країна-терорист із міжнародним злочинцем на чолі відповідатиме за регуляцію міжнародних відносин та збереження принципів міжнародного права. Як правильно підмітила колишня офіцерка розвідки США Ребекка Каффлер, тепер у кремлі стверджуватимуть, що "Росія не лише велика держава, а й що у неї високі моральні підстави".

Якщо згадати, що востаннє росія головувала в Радбезі ООН в лютому 2022 року, то стає моторошно від думки, чого чекати Україні в найближчий місяць. Чи варто на цьому фоні взагалі турбуватись про ймовірне розміщення тактичної ядерної зброї в білорусі?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.