Як ДАБІ не називай – суть не змінюється

23 березня 2023, 15:19
Власник сторінки
Инженер технолог ракетного топлива
0
16
Як ДАБІ не називай – суть не змінюється

Якщо не можна, але дуже хочеться, то можна

Коли я проїжджаю чи прохожу вулицями Києва, завжди бачу нові зміни у фасадах будівель. То сходи на вулицю виведуть прямо із квартири. То балкон прибудують. На дахах добудовують цілі поверхи.

Доводилося стикатися із ситуацією, коли оголосили прайс за подібні побажання. Мурашки пішли шкірою. Хоча зовсім поряд була подібна зміна. Спостерігаючи, що це не всіх зупиняє, спадає на думку, що нічого не змінилося. Як і раніше, якщо не можна, але дуже хочеться, то можна. За відповідну винагороду.

Питання переважно стосується малого бізнесу. Найчастіше саме йому доводиться йти на всякі хитрощі. Не виключаю й інших приводів, але його вважаю основною рушійною силою. Ну а де є попит – завжди з'являється зацікавлений чиновник. І як контролюючий орган не називай, функція в нього одна: спочатку все, що можна заборонити, а потім дозволяти, але за гроші. І як я одного разу пояснював французькому професору Сорбонни Жерару Марку, який курирував у євросоюзівських структурах місцеве самоврядування, що це у них неможливо, щоб замість клумби під вікном за ніч з'явився гараж. Або на місці парку - автостоянка (для початку). А в нас усе це як має бути.

І це ж, як і раніше, хтось дозволяє. Навіть із видачою відповідного паперу. Хтось може назвати постраждалого за такі «дозволи» чиновника? Поки їх немає, все продовжуватиметься. Як «контролюючий орган» не називай. ДОБІ, ДІАМ* або як завгодно. До речі, незважаючи на обіцянки, у «новому» органі залишилися майже всі старі люди. Потенційні робочі місця для наших захисників, які повернулися з переможної війни! Але готуватися декому треба вже зараз.

---------------

* Державна архітектурно-будівельна інспекція України (ДАБІ) — колишній центральний орган виконавчої влади в Україні, який реалізовував державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. У 2021 році роботу ДАБІ було припинено, а замість неї почала функціонувати новостворена Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.