"Мирний" SpaceX чи просто заляканий?

09 лютого 2023, 14:40
Власник сторінки
0
1246

Якщо компанія Ілона Маска вжила заходів для “приборкання агресивного використання Starlink”, то ми, українці, у цій війні точно рухаємось у правильному напрямку.

Компанія Ілона Маска SpaceX обмежила українським військовим доступ до супутникового інтернету Starlink. Про це на конференції у Вашингтоні заявила президент та головний операційний директор компанії Маска Гвінн Шотвелл. Начебто, коли SpaceX укладала угоду з українським урядом, то йшлося суто про гуманітарні цілі. Аж тут виявилось, що наші військові використовують його для керування безпілотниками! Хто б міг подумати?! 

Тобто, коли одразу після повномасштабного вторгнення росії Ілон Маск публічно підтримав Україну та надав доступ до супутникового зв’язку Starlink, всі розуміли, для чого це. Коли інші країни допомагали придбати нам чергові термінали - теж питань не було. І навіть, коли компанія отримала запит (за словами Маска) майже на 8 тисяч терміналів від головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного, це теж не викликало жодних підозр! 

І тільки зараз, майже за рік повномасштабної війни та користування Starlink, SpaceX раптово усвідомило, що українські військові використовують супутниковий інтернет для безпілотної авіації з метою “виявлення позицій ворога, наведення вогню на великі відстані та скидання бомб”! І це, виявляється, образливим та негуманним! 

Так от, шановний SpaceX, Ілон Маск та всі, хто з ними. Немає нічого більш образливого, ніж миритися з тим, коли у твій дім увійшов брудний, агресивний, вульгарний та нерозумний сусід, розтрощив усе навкруги, влігся на твоє ліжко та намагається виховувати твоїх дітей. Немає нічого гуманнішого в цьому світі, ніж гнати ворога у шию зі своєї землі. Наші воїни керуються виключно любов’ю та турботою про цивільне населення України.  

Ці митарства та пошуки “своєї руки” у SpaceX тривають вже з жовтня минулого року. Спочатку Маск запропонував свій “геніальний план” по завершенню війни. Потім сказав, що фінансувати супутники зв’язку в Україні для нього надто накладно та запропонував робити це уряду США. Потім подумав та пообіцяв, що Starlink працюватиме попри все. То ви вже якось, або зніміть хрестик, або…  

Росія напала на Україну ще у 2014-му. І розвідка дронами ведеться не перший рік. Так, зі Starlink вона значно швидша. Проте. Якщо компанія вже вжила заходів для “приборкання агресивного використання Starlink”, то ми, українці, у цій війні точно рухаємось у правильному напрямку.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.