Росіянам – не місце в ОБСЄ

30 січня 2023, 21:41
Власник сторінки
0
1118

Виключення рф зі складу ОБСЄ - одне з важливих питань на порядку денному.

Сьогодні виповнюється 31 рік, відколи Україна стала учасницею Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Нині ОБСЄ - найбільша у світі організація у сфері безпеки, до якої входять 57 країн. Після початку бойових дій в Україні у 2014 році держави-учасниці ОБСЄ ухвалили рішення щодо направлення в нашу країну Спеціальної моніторингової місії.

СММ до 31 березня 2022 року збирала інформацію та доповідала державам-учасницям про безпекову ситуацію у зоні відповідальності, здійснювала моніторинг ситуації із дотримання прав людини та основних свобод. Я особисто тісно співпрацював із представниками моніторингової місії, коли був генеральним директором АКХЗ. Адже саме завдяки їм були організовані «режими тиші» під час відновлення пошкоджених ЛЕП у «сірій зоні», будівництва газопроводу на підконтрольній Україні території. Окрім цього співробітники ОБСЄ жили на Авдіївському коксохімічному заводі та безпосередньо фіксували всі злочини країни-терориста.

Сьогодні до ОБСЄ неоднозначне ставлення. Але вважаю, що вони виконували достатньо важливу місію на Донбасі. І робили все, що могли, ризикуючи своїми життями. Серед них також були загиблі співробітники. Тому давайте не будемо недооцінювати їхню роль. Разом із тим, важливим залишається питання виключення із її складу країни-агресора. Яке, впевнений, найближчим часом вирішиться позитивно.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.