Політично вмотивоване рейдерство під час війни

28 жовтня 2022, 18:03
Власник сторінки
заступник голови ФПУ
0
3072
Політично вмотивоване рейдерство під час війни

Третьякова і Ко пропонують продати майно профспілок і віддати 10% місць біженцям. А ті 90%, що вже там живуть – виселити на вулицю.

Не минуло й семи місяців повномасштабної війни, як у владі раптом згадали про вимушених переселенців. Точніше -пробують використати їх, як шляхетне прикриття своїх далеко «нешляхетних» справ.

На урядовій нараді під головуванням Міністра економіки Свириденко, за участі голів комітетів з питань економічного розвитку і соціальної політики Наталухи та Третьякової радилися, як «пристойно» обійти закон та відібрати добрий шмат профспілкового майна. Компанія завела стару пісню про те, що профспілки ним буцімто незаконно володіють. Але вдіяти нічого не можна – суди-то профспілки виграють. І навіть Європейський суд з прав людини визнав, що немає підстав відбирати майно у ФПУ, та порадив можновладцям законодавчо врегулювати це питання.

Та поки відповідний законопроект чекає розгляду в Раді, ласий шмат майна вислизає з рук нетерплячих ділків у владі. Тож вони вирішили придумати механізм, як передати профспілкове майно (поки триває слідство) АРМі для подальшого продажу приватним особам. «Новизна» урядового механізму у вимозі, щоб у відібраних закладах 10-20% місць дісталися ВПО.

А нічого, що там вже зараз 70-90%, а в деяких санаторіях і всі 100% всіх постояльців – це українські біженці, які рятуються від війни?! І поселили їх не вчора. З 24 лютого більше мільйона ліжко-днів, включаючи харчування та лікування надано для вимушених переселенців в профспілкових закладах по всій Україні.

Ми вже давно цю роботу робимо за державу. Більше того, ми знаходимо в собі сили шукати фінансової підтримки та отримувати донати. Це і європейські благодійні структури, і американські, які довіряють нам і всіляко підтримують.

 

Але хіба це може бути цікаво Третьяковій та Наталусі. Вони не в прифронтовому місті під постійними обстрілами, їх оселю не знищено російською ракетою або ворожим артилерійським снарядом та не розграбовано ницими солдатами «другої армії світу».

Нещодавно було висунуто підозру колишньому очільнику Департаменту комунальної власності КМДА. Йому закидають , що нібито на профспілкові об’єкти в столиці було незаконно видано свідотство на право власності. Цікаво те, що ці об’єкти ніхто нікому не передавав в принципі, бо вони були з нуля збудовані самими профспілками, держава в них не вклала ні копійки. На це є відповідні документи.

Третьякова і Ко не гребують жодними способами у брудній війні за профспілкове майно.  Вдаються до тиску, який інакше як рейдерством, назвати не можна. І цей грабіж під час війни їм ще й вистачає нахабності виправдовувати «політичним рішенням» владної команди.

А «новий механізм», який пропонує Уряд,  повністю знищить санаторно-курортну галузь, зведе реабілітацію українців під час війни нанівець та залишить вимушених переселенців знову без даху над головою та засобів до існування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: профсоюзы,профспілки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.