Нардепи «проштовхують» закон, який повністю зруйнує систему соцвиплат

17 серпня 2022, 11:39
Власник сторінки
заступник голови ФПУ
0
1123

Йдеться про проект авторства екс-регіонала Папієва №3663 про передачу самоврядного Фонду соціального страхування під управління Пенсійного Фонду.

Цей документ, який нині активно лобіює пані Третьякова, зруйнує фундаментальні засади загальнообов’язкового державного соціального страхування в Україні.

Ба, більше – він базується на застарілих нормах, які втратили чинність. Щоб його ухвалити, доведеться змінювати або скасовувати чимало Законів України.

Мотивація влади проста – передати систему соцстрахування у приватні руки. Традиційно – за рахунок ущемлення прав простих українців. І все це під час війни та й без того непростої економічної ситуації.

«Роботодавець може закуповувати своє покриття, свою відповідальність перед працівником або у держави або в приватному секторі. Але приватний сектор дасть реальну чесну ціну такого страхування», - сказала засіданні Комітету ВРУ з питань соціальної політики його голова Галина Третьякова.

Я вже навіть не кажу про те, що у разі передбаченої реорганізації та злиття структур, будуть звільнені та опиняться на вулиці тисячі унікальних вузькопрофільних фахівців.
Зараз документ готують до другого читання. В ньому жодного слова про виплати заборгованості з лікарняних чи допомог по безробіттю. Не кажучи вже про механізми погашення багатомільярдного дефіциту Пенсійного фонду.

І ще один нюанс. В липні цього року держдумою росії в був прийнятий такий самісінький законопроект. Що цікаво - обидва документи набувають чинності з «1 січня 2023 року». Дивна синхронізація соціального законодавства України із законодавством країни-агресора. Чи не так?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: профсоюзы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.