Одіозний Корбан запанікував після «позбавлення» його українського громадянства

26 липня 2022, 17:11
Власник сторінки
0
26
Одіозний Корбан запанікував після «позбавлення» його українського громадянства

Підконтрольні Геннадію Корбану медіа миттєво розпочали кампанію з відбілювання останнього після оприлюднення Телеграм-каналами фото президентського указу про позбавлення його громадянства України


З 20 липня більшість Телеграм-каналів рясніють повідомленнями про рішення президента позбавити українського громадянства низку осіб, які є вихідцям з Дніпропетровщини. Серед них фігурує й теперішній керівник «Центру територіальної оборони Дніпра» Геннадій Корбан, який через надмірну самовпевненість про власну роль у забезпеченні безпеки міста, навіть уявити не міг, що його можуть позбавити громадянства.
Саме тому, на підконтрольних Корбану інформаційних майданчиках розпочалася активна кампанія на підтримку останнього. У відповідних публікаціях на захист честі керівника «штабу територіальної оборони Дніпра» стали волонтери, військові та блогери, які апелювали до непосильної ноші, яка звалилася на плечі Корбана, – влаштування захисту Дніпра. Окремі з них вказували на те, що Геннадій Олегович потрапив до списку «позбавленців» випадково, мовляв: «він був заступником голови Дніпропетровської ОДА у 2014 році – Ігоря Коломойського».
Проте, роль керівника оборонного штабу Дніпра не може затьмарити істину справжню сутність Корбана, який відомий місцевим старожилам, як «спеціаліст з недружнього поглинання підприємств», тобто рейдер. Зокрема, свою діяльність на цьому поприщі Геннадій Олегович розпочав ще в далекому 1999 році, коли займався «приватизацією» Миколаївського глиноземного заводу. Загалом в активі Корбана низка «дружньопоглинутих» підприємств коксохімічної та гірничо-збагачувальної галузі.
Лише у 2014 році Корбан здобув всенародну «славу» та визнання у «кримінальному світі», коли став фігурантом низки кримінальних справ, пов’язаних з розкраданням державних коштів та викраденням людей. Зокрема, найвідоміші епізоди у «справах Корбана» – зникнення у Дніпропетровську 14 серпня 2014 року голови Держкомзему Сергія Рудика та розкрадання коштів з «Фонду оборони країни».
Не менш цікавою є його політична кар’єра, а точніше – скандали, в які він потрапляв на політичній ниві. Починаючи від безпрецедентної роздачі електорату гречки від партії «УКРОП», закінчуючи підкупом народних депутатів та влаштуванням замовних політичних скандалів за участю одіозних персонажів.
Окрім цього, цей політичний діяч відомий організацією власної мініармії на хвилі протидії рашистським окупантам для охорони і забезпечення діяльності тіньової мері в Дніпрі.
З огляду на вражаючу палітру біографії дніпровського феодала Геннадія Корбана, з приводу позбавлення його українського громадянства – звісно, якщо ця історія має місце – не варто засмучуватися та хвилюватися, оскільки такі діячі «заточені» тільки на самозбагачення, незважаючи на способи та джерела отримання грошей. Україна явно не збідніє від такої втрати.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.