Помилки Путіна: як їх може використати Україна?

21 лютого 2022, 09:57
Власник сторінки
Народный депутат Украины, глава профильного Комитета ВРУ
0
71
Помилки Путіна: як їх може використати Україна?

ПУТІН ПОЧАВ ІСТЕРИТИ, ТА РОБИТИ ПОМИЛКУ ЗА ПОМИЛКОЮ. ЯК РЕЗУЛЬТАТ: В ОРДЛО СТАЛА ШВИДКО ПОШИРЮВАТИСЬ АНТИРОСІЙСЬКА РИТОРИКА


Чим відрізняється нинішнє загострення від попередніх? Як Україна може і повинна використати цю ситуацію?
По-перше. Дійсно, дуже багато обстрілів. АЛЕ. Є специфіка. Так звані "республіки" за підтримки Росії цього разу цілять не тільки по позиціях ЗСУ, а і по місцевим мешканцям, цивільній інфраструктурі. Ця ситуація спостерігається по всій лінії розмежування. Мета очевидна: налякати, створити паніку.
По - друге. Ведуть прицільний вогонь саме по інфраструктурі енергозабезпечення. Опори та розподільчі станції масово "накриваються" обстрілами, щоб люди залишились без елементарних умов для життя: світла, зв'язку, води. Українська влада докладає всіх зусиль задля оперативного відновлення порушених об'єктів.
Третє. Обстріли розпочинаються масово після півночі. У перший день загострення все розпочалось о 2-й годині ночі, і не вчухало аж до 6-ї ранку. Інтервал між вибухали становив 5-10 секунд. Насипали масово. Для чого це робилось? Знов таки: налякати та створити панічні настрої.
Наступне. Росія зробила дуже багато помилок. І ми повинні це використовувати.
• Евакуація людей з тимчасово окупованих територій через начебто можливий наступ. Дітей, жінок, літніх людей майже силоміць вивезли до РФ і .... не змогли їх там зустріти. Замість обіцяних комфорту та повного забезпечення всім необхідним люди опинились в ситуації, коли їх взагалі не чекали. Немає умов для розміщення, їжі, води. Діватись людям нема куди. Місцеве населення зустрічає дуже ворожо. "Понаехали, самим работы не хватает", " Едьте от сюда назад защищать свою землю, нам самим бы кто помог". Обіцяні 10 тис.рублів кожному евакуйованому виявились ФЕЙКОМ! Для їх отримання вимагається російський паспорт, реєстрація в російському банку, а потім довге очікування, яке не гарантує жодних результатів. Люди просто стали заручниками ситуації.
• Мобілізація на ТОТ. Спочатку чоловіків випускали на власних автомобілях. Потім виїзд заборонили. Тепер приїжджають, і силоміць забирають хлопців та чоловіків для "служіння в армії ДНР". У нас вже є навіть звернення з окупованих територій з цього приводу. Зрозуміло, що населення сприямає це не просто в штики, а КАТЕГОРИЧНО ворожо. Сьогодні в мене була можливість переглянути скріни з чатів та обговорень мешканців з окупованих територій. 95% людей висловлюються або нейтрально негативно, або ворожо негативно щодо Росії. Все частіше лунають думки про те,що в Україні було краще. До людей прийшло розуміння того, що вони Росії НЕ ПОТРІБНІ, їх просто використовують для картинки. Нібито обстріли. Нібито хтось загинув. Нібито ЗСУ будуть наступати. Суцільна брехня!
Для України це унікальний шанс, яким треба скористатись! Людей треба підтримати! Зрозуміло, що Росія буде всіма способами цьому заважати, особливо повернутися до України. Вважаю, що саме для цього і обстрілювали КПВВ. Як тільки з'явиться можливість, люди мають повернутися назад, до України! Наша держава має показати, що вона чекає на цих громадян, на відміну від РФ. Ми маємо використати той настрій, який виник на ТОТ. Це головне, що відрізняє нинішнє загострення від всіх попередніх.
Зрозуміло, що і українська армія показала себе лише с кращої сторони. Обстріли зменшились в тому числі завдяки діям, направленим на збереження наших територій. Все в межах Мінських домовленостей! На даний час ситуація контрольована.
Серед місцевого населення зберігається спокій, лишати свої домівки ніхто не збирається. Ті, хто хотіли виїхати, зробили це давно. Більше того, люди налаштовані не лише залишатись, але й захищатись. Тому в разі наступу це точно не буде легка "братська" прогулянка з хлібом та сіллю. І "гості" будуть точно не в захваті.
Звичайно, буде страждати економіка. Це відгукнеться на всій території держави, найбільше - на Донбасі. Всі, хто хотів інвестувати, тепер візьмуть серйозну паузу. Люди хочуть конкретних прогнозів та гарантій. Невизначеність, яка склалась сьогодні - гірша за все. Я багато з ким з місцевих спілкувався, і всі задають одне питання: що буде далі? Хочу всіх заспокоїти. Ані збройні сили, ані влада тікати не збирається. Людям треба це не просто говорити, а показувати! Приїжджати, розмовляти, пояснюти, підтримувати!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.