Імперські амбіції Путіна: чи Україна готова до викликів?

25 листопада 2021, 14:22
Власник сторінки
Народный депутат Украины, глава профильного Комитета ВРУ
0
20
Імперські амбіції Путіна: чи Україна готова до викликів?

Протягом останніх кількох тижнів не вщухають розмови про можливий військовий наступ Росії для розширення територій так званих “ДНР”/ЛНР”.

Десятки повідомлень в українських та зарубіжних ЗМІ, заяви представників влади Сполучених Штатів, Великої Британії, Німеччини, Франції, та і самої Росії. Дані розвідок США і України, обіцянки Об’єднаного королівства “висадити” на території України кількасот спецназівців. Саме такими повідомленнями наразі рясніють ЗМІ, саме тема розширення військових дій Росією проходить червоною ниткою у розмовах на всіх рівнях. 


Аналізуючи увесь цей потік інформації, я, як депутат-мажоритарник, який представляє Донецьку область, хочу вкотре нагадати, що Путін уже напав на Україну, що війна триває вже восьмий рік, що за цей час загинуло тисячі українських громадян: військових і мирних жителів. І Україна завжди готується до найгіршого сценарію. А російські війська, які стоять наразі біля наших кордонів, знаходяться там постійно, лише збільшується, або зменшується їхня концентрація, яка, власне, залежить від планів Путіна та його методів впливу на Захід. 


Звичайно, немає сумнівів у тому, що Росія хоче повернути свій вплив на Україну, а саме отримати гарантовані, закріплені конституційно, важелі впливу на українські справи. І саме для цього використовує різні методи, аби дестабілізувати ситуацію всередині країни. 


Однак, на моє переконання, найважливіше те, що Росії не вигідно зараз робити будь-які наступальні дії. Путін розуміє, якщо розширювати території так званих ЛНР/ДНР, то Україна покаже гідний спротив. Наші ЗСУ готові. Буде десятки тисячів гробів, які отримає Російська Федерація. Саме  це зупинило Путіна у 2015 і це зупиняє його у 2021 році. 

Тому його основний, і, на жаль, дієвий метод - це гібридна війна. Наприклад дестабілізувати ситуацію на польсько-білоруському кордоні і створити мігрантську кризу в Європі, вести негативну інформаційно-пропагандистську кампанію серед росіян та жителів тимчасово окупованих територій щодо України, тиснути на міжнародну спільноту та маніпулювати ціною на газ. 

Наразі Путіну не вигідно робити будь-які наступальні дії, адже це зумовить закриття “Північного потоку - 2”. А подібна агресія таки зумовить його закриття. 


Щодо готовності України і консолідації сил. Сьогодні влада повинна виключити паніку і підтримати українських військових, від яких залежить захист всіх українських громадян. Попри відродження української армії в останні роки, досі залишаються невирішеними багато питань, зокрема, таких як: невиплат так званих “бойових” та інших надбавок, і загальне фінансове забезпечення. Звичайно, суспільство має бути готовим до різних сценаріїв. Кожен громадянин повинен чітко знати, що і як він буде робити і де знаходитись у разі загострення воєнного конфлікту. 


Адже саме від згуртованості, злагодженості роботи всіх гілок влади, силового блоку та суспільства залежить безпека, свобода і можливість захистити свої права та території! 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.