Що чекає на Полонію у 2022 році?

28 грудня 2021, 17:08
Власник сторінки
0
73
Що чекає на Полонію у 2022 році?

Вінницька Полонія чи, доречніше сказати, Полонія консульського округу, окрім вміння поєднувати підприємницьку жилку та культурну роботу, дивує також різноманіттям ідей про перспективи розвитку.

З останнього все частіше доводиться чути про необхідність побудови в окрузі ще одного польського дому. Житомир, Бар Вінницької області, Чернівці... немає культурного центру лише у Хмельницькому, незважаючи на поки нереалізовані плани з відновлення народного дому у Гречанах. Але, схоже, в Хмельницькому з реалізацією проекту не поспішають.

Тим часом ініціативу переймають більш підприємливі полоністи. На цей раз, думку про нагальну потребу та обґрунтованість створення такого центру фундаціям намагаються нав’язати мешканці регіону, де польський дім вже тривалий час функціонує та проводить свою культурну діяльність (особисто мали нагоду його відвідати).

Як відомо, побудова народних домів націлена на зближення Полонії, розвиток культури та збереження національних традицій, однак, як показує практика, людський фактор відкриває дорогу новим міжусобицям в колективах, де згуртованість радше є лицемірством, ніж фактичним станом речей. Чи врахується це у намірах побудови дому Полонії в межах менше ніж годинної доступності від існуючого нам не відомо.

Про реальність планів з побудови у 2022 році ще одного польського дому та хто за цим стоїть ми намагатимемось дізнатись під час новорічних свят.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.