Коли українці перейдуть на зимовий час

30 жовтня 2021, 12:58
Власник сторінки
Педагог
1
17

Українці перейдуть на зимовий час в останню неділю жовтня. В 2021 році переводити стрілки потрібно буде в ніч з 30 на 31 жовтня, це дозволить поспати на вихідних на годину довше.

Коли переводять годинники на зимовий час в Україні
Постанова Кабміну №509 свідчить, що перехід на зимовий час в 2021 році пройде в неділю 31 жовтня рівно о 4:00 необхідно перевести стрілки годинника на одну годину назад.

Навіщо переводити годинники на зимовий час
Вчені заявляють, що постійні сезонні переклади годин призводять до появи проблем зі здоров'ям, адже у багатьох людей збивається графік сну.

На захист переведення годинників на зимовий час виступають аргументи про те, що таким чином вдається економити електроенергію. Це пов'язано з тим, що ділова активність людей зсувається на більш світлий час доби.

Перехід на літній і зимовий час був введений в 1981 році. Практика переведення годинників до сих пір зберігається в багатьох інших країнах світу. Проте, в Україні планують скасувати сезонні переклади годин, щоб "київський час" відповідало європейським стандартам.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.