Дистанційне навчання руйнує психіку і соціальні навички дітей

29 жовтня 2021, 12:42
Власник сторінки
Педагог
0
19

56% респондентів незадоволені якістю дистанційного навчання і вважають, що воно має бути повністю заборонено.

Більшість українців негативно оцінюють дистанційне навчання – про це свідчить опитування у рамках моніторингу громадської думки щодо проблем освіти та її реформування, яке провели Інститут соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України.

Відповідно до результатів опитування лише кожен п’ятий респондент (21,3%) погоджується з тим, що завдяки дистанційному навчанню учні (студенти) стають більш дисциплінованими та самостійними, 66,1% так не вважають.

У міру накопичення досвіду взаємодії з дистанційним навчанням зростає й частка громадян, які вбачають у ньому загрозу психологічному благополуччю дітей та молоді.

Минулого року половина респондентів (50,4%) погоджувалася з твердженням, що дистанційне навчання руйнує психіку і соціальні навички дітей, а тому має бути повністю заборонено, 27,3% – не погоджувалися.

На момент останнього опитування згодні із цим твердженням 56% респондентів у цілому по вибірці і майже 60% тих, хто має в сім’ї учнів або студентів.

Загалом високо оцінюють якість освіти лише 9,7%, на думку 51,6% опитаних, якість освіти є середньою, чверть (24,6%) вважає її низькою.

При цьому більше третини респондентів (35,1%) тією чи іншою мірою погоджуються, що якісна освіта є доступною для всіх громадян України, а 55,5% – не погоджуються. Показово, що оцінки учнів і студентів є майже дзеркально протилежними: 50% з них вважають якісну освіту загальнодоступною для всіх в Україні й 36,8% – недоступною.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.