Намагатися завадити Варфоломею – це відверта дурниця

17 серпня 2021, 14:51
Власник сторінки
0
105
Намагатися  завадити Варфоломею – це відверта дурниця

Про візит Вселенського патріарха Варфоломея

Приїзд Вселенського патріарха Варфоломея  до України з нагоди 30- річчя від часу відновлення української державності , вже сьогодні оцінюється, як найвища довіра з боку верхівки вселенського православ’я до України, як до однієї із потужних країн православного світу. На жаль , ситуація у державі, яка складно пережила перші десятиліття своєї незалежності, дуже  непроста. Вона  складна у цілому в світі, але в Україні – вона складніша у рази. Тому приїзд високого і поважного гостя, який прибуде до України зі Стамбула, надзвичайно бажаний і для держави Україна він стане помічним у багатьох аспектах. Так думають і так мають думати усі українські патріоти. Але ж є, на жаль,  цілі організовані товариства, як, наприклад ,партія «Опозиційна платформа «За життя» (ОПЗЖ), які  вважають приїзд  Вселенського  (Константинопольського) Патріарха Варфоломія щонайменше небажаним. Мовляв, в Україні й так  гаряче, а соціальну напругу посилювати напругою міжконфесійного (релігійного)   забарвлення взагалі не потрібно. Але ж Варфоломій, а також ті люди, які  чекають на його приїзд  на честь державного ювілею України, навіть і не думають  посилювати напругу чи суперечки  в українському суспільстві. Якраз навпаки – приїзд вселенського Патріарха має ще раз підтвердити, що Томос, наданий Православній Церкві України у 2019-му році , не є випадковим чи якимось епізодичним  явищем.  Так само і  про розкол в українському православї також потрібно забувати. Адже Українська православна церква, підпорядкована Московському патріархату,  із українським православям має дуже небагато спільного. Про це варто було б говорити, однак, задля уникнення зайвої конфронтації, в Україні про це говорять мало.  І цим , виявляється,  можуть скористатися партійці ОПЗЖ. Вони, щоправда, вже не ті, якими були «регіонали» у 2012 – 2014 роках, але ж ще налаштовані дуже войовниче щодо Тoмосу, який означив автономність та самостійність Православної церкви  України (ПЦУ). Але  найголовніше полягає у тому, що саме ОПЗЖ й досі  є політичним опікуном УПЦ  Московського патріархату на теренах України.

Звісно ж, в дусі ОПЗЖ (особливо, якщо рабіновічі – бойки ще й отримають московські  «методичні рекомендації») – намагатися організувати  напередодні візиту Вселенського патріарха до України  певні провокації, насторожити і ще краще – вибити із колії новообрану місцеву владу у тих місцях, куди поїде в Україні  Варфоломій. Найцікавіше полягає у тому, що вказівки , надіслані із «Центрального Комітету»  ОПЗЖ щодо того, як діяти у дні візиту Варфоломея до столиці України, не мають жодного впливу на регіональні організації. Більше того,  основна маса членів  ОПЗЖ у регіонах Житомирщини  дуже  лояльно (і навіть прихильно) ставляться до ПЦУ, до Вселенського Патріарха Варфоломея і т.п. Хто у середовищі ОПЗЖ  візьме на себе таку сміливість, щоб спробувати нав’язати  обструкцію делегації зі Стамбула , яка прибуде до Києва, можливо – до Чернігова чи, наприклад, до Вінниці чи Одеси? Тим паче, що візит Патріарха до України аж ніяк не буде нагадувати ту (прости Господи) «хресну ходу», яку зорганізували у столиці України, певні особистості та  «політичні сили» з нагоди щорічної дати від часу хрещення України –Руси. Так, що ОПЗЖ, як би не старалися чи не намагалися її лідери та поводирі з-за кордону налаштувати партію у передовий  «загін Антитомосу» в Україні,  цього у них не вийде. Так, ОПЗЖ, як партія із основною підтримкою на південному сході  України, зможе підняти  багато своїх  прихильників  проти підвищення тарифів, проти торгівлі землею і т.д., і т.п.  Але у церковному  аспекті «опезежисти» вже мало на що можуть сподіватися. Тут, як кажуть, треба заспокоїтись і спробувати  усвідомити що партія, у назві якої пишуться слова «за життя», не повинна робити відвертих дурниць. Зауважте, що найголовніше слово у попередньому реченні – «відвертих». Ще краще, аби про «дурниці» у виконанні ОПЗЖ житомиряни, наприклад, взагалі забули.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: УПЦ МП,маніпуляції,ОПЗЖ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.