До чого насправді призводить масовий перехід населення на індивідуальне опаленн

29 липня 2021, 16:52
Власник сторінки
PR
0
17
До чого насправді призводить масовий перехід населення  на індивідуальне опаленн
Електричне опалення

Масовий перехід населення на індивідуальне опалення лише покращує умови життя, настрій та фінансове становище українців, - висновок експерта.

Про це говорить керівник електромонтажної компанії, Іван Попруженко, що вже біля 15 років встановлює електричне індивідуальне опалення у містах України, опираючись на відгуки своїх клієнтів. У 2020 році «Мережа тепла» комплексно переоблаштувала 4 багатоповерхові будинки з централізованого на автономне електричне. А у цей міжопалювальний період, влітку 2021 року, звернень від голів ОСББ у рази більше. Тож, висновок напрошується сам собою – населення зацікавлене у звільненні від тягаря у вигляді централізованого опалення та зменшенні власних витрат. 

Чи пам’ятаєте, коли востаннє замінювалися магістралі тепломереж, електромереж чи водогону? І ми не пам’ятаємо. Тому, сьогодні мешканці будинків колективно вирішують, куди ефективніше вкладати кошти. Обираючи заміну системи опалення на нову електричну, люди попадають одразу у дві мішені – відпадає потреба у ремонті, обслуговуванні водяного опалення та люди отримують модернізацію електричних мереж, які рано чи пізно довелося б міняти.

Що означає «комплексне переоблаштування»? Крім встановлення опалення, у квартирах, де від’єднується міське, компанія виготовляє та погоджує прєктно-кошторисну документацію на весь будинок. Згідно з нею – замінюються внутрішньобудинкові електричні мережі, а обленерго модернізує ввідний кабель від підстанції до щитової будинку. 

Таким чином, мешканці отримують не лише нове економне і надійне індивідуальне опалення та збільшену дозвільну потужність на електроенергію, а й повністю нові електричні мережі. Такі ж кабелі, проводку, щитові, автомати мають сучасні новобудови. 

Мешканці позбуваються не лише проблем з централізованим опаленням та старих мереж теплоцентралі, а й питань зі старою та ненадійною проводкою у будинку. А збільшення потужності з давно застарілої норми 3 кВт на мінімум 5 кВт, дозволяє вільно користуватися усіма електроприладами у квартирі.

Ось, що нам розповів Андрій, власник 2-х кімнатної квартири одного з будинків ОСББ Світловодська, який встановив автономку:

«Що сказати… я задоволений встановленим опаленням. Це не порівняти з централізованим. В квартирі тепло, по оплаті мене також все влаштовує. Хлопці, що встановлювали обігрівачі – молодці, все зробили добре. 


З централізованим вартість комунальних послуг була на порядок вища. В домі було холодно, у морози доводилося догріватися обігрівачами, що ще збільшувало витрати. Сьогодні, я виставляю 20-22 градуси і почуваюся добре. При потребі, маю можливість вимкнути опалення, або встановити меншу температуру. Загалом, я дуже задоволений, все добре». 

Як висловилася одна з голів ОСББ – «Дуже радує, що тепер кожен сам собі хазяїн». Дійсно, власники квартир самостійно вирішують, коли починати та закінчувати опалювальний сезон, яку температуру встановити у кожній кімнаті. Таким чином, вони регулюють власними витратами та скорочують витрати на оплату комуналки. 

Крім плюсів для мешканців від’єднаного будинку, є переваги й для згасаючих тепломереж. Більше не доведеться подавати тепло до будинків, що опалювати економічно не вигідно та неефективно.

Тож, масове встановлення індивідуального електричного опалення призводить до нормалізації та покращення життя українців. 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: опалення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.