Закон про деолігархізації в Раді: як Зеленський буде "мінусувати" олігархів.

11 липня 2021, 17:12
Власник сторінки
управлінець
0
53
Закон про деолігархізації в Раді: як Зеленський буде  мінусувати  олігархів.

Закон про деолігархізації в Раді: як Зеленський буде "мінусувати" олігархів, коли в Офісі Президента та в Верховній Раді представиники олігархів?

Закон про деолігархізації в Раді: як Зеленський буде "мінусувати" олігархів, коли в Офісі Президента та в Верховній Раді представиники олігархів?
Назва проекту закону - "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значний економічний або політичний вплив в суспільному житті (олігархів)" - свідчить про те, що президент належить до олігархів як до загрози і хоче обмежити їх вплив .
Але що це за гра чи сценарій?
Ключова роль в боротьбі з олігархами відводиться підконтрольному президенту РНБО.
Для мене цікаво було прочитати те, що в законі прописано ось що: одним з ознак олігархів, згідно із законопроектом, є вплив останніх на ЗМІ.
В законі меньше уваги приділяється впливу олігархів на економіку, хоча, власне, саме цього в першу чергу очікували експерти від ініціативи "будувати країну без олігархів"????
Проект закону містить ще одну цікаву норму - державні службовці повинні подавати інформацію про свої контакти з тими, хто потрапив до реєстру олігархів.
Тоді всі представники олігархів в Офісі президенту та Верховній Раді повинні забути про своїх господарів?
Згідно із законопроектом, олігархом вважається особа, що володіє такими ознаками:
1) бере участь у політичному житті,
2) має значний вплив на засоби масової інформації,
3) є кінцевим бенефіціарним власником (контролером) суб'єкта господарювання, який в день вступу в силу цього закону є суб'єктом природних монополій або займає монопольне (домінуюче) становище на загальнодержавному товарному ринку і протягом одного року поспіль підтримує або посилює це становище,
4) підтверджена вартість активів особи (і осіб, бенефіціаром яких воно є) перевищує один мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (у 2021 році - 2,27 млрд грн).
Щоб бути віднесеним до категорії олігархів, необхідно відповідати щонайменше трьом критеріям з чотирьох.
Участь у політичному житті залежить від того, що певна особа займає вищі державні пости (від президента до депутата або міністра, глави Нацбанку і Генпрокурора), або ж є "тим, хто пов'язаний з особою".
Враховується також участь в керівництві політичною партією або її фінансування.
Тоді з цього слідує, що всіх керівників нашої Держави та Верховну Раду негайно потрібно змінити, інакше їхнє знаходження це вже кримінал?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: президент,Україна,Олігарх
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.