Оперативно-розшукові справи ДФС України закриваються та знищуються – Поїзд

21 червня 2021, 19:15
Власник сторінки
vasilpoizdukr@gmail.com
0
16
Оперативно-розшукові справи ДФС України закриваються та знищуються – Поїзд

Через ліквідацію ДФС України, оперативні підрозділи на даний час закінчують закриття та знищення оперативно-розшукових справ

Безвідносно стадії документування можливої злочинної діяльності, у тому числі за якими здійснювалися оперативно-технічні заходи повідомив голова Департаменту організації протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії ДФС України Василь Петрович Поїзд.

«На даний час, оперативні підрозділи ДФС України вимушені знищувати матеріали оперативно-розшукових справ, які знаходяться у провадженні без відносно тяжкості документованого злочину, стадії таких справ чи можливого застосування оперативно-технічних засобів. Ці матеріали становлять державну таємницю, а передати їх до Бюро економічної безпеки України ми не можемо, через те, що БЕБ існує тільки на папері. Тому ми не маємо іншого виходу», - вказав Поїзд Василь.

Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: следователь,налоговая реформа,ГФС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.