Громадська організація «Миряни»: православний ХАМАС в Україні

16 червня 2021, 15:48
Власник сторінки
0
44
Громадська організація «Миряни»: православний ХАМАС в Україні

...

Громадська організація «Миряни» - це багатопрофільний проект філії РПЦ в Україні - РПЦвУ під егідою спецслужб РФ, по дестабілізації суспільно-громадської обстановки в нашій країні напередодні візиту Вселенського патріарха Варфоломія на 30-річчя Незалежності України.

Очільник громадської організації РПЦвУ «Миряни»Василь Макаровський внесений до Його звинувачують в «участі в актах гуманітарної агресії проти України, в антиукраїнських пропагандистських заходах, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя, розпалюванні міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі». Окрім того вірянина РПЦвУ назвали противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ.

15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід активно висвітлювався проросійським виданням «Страна.уа», яке неодноразово попадало в скандали, а також агентами російської розвідки. Як писав релігійний експерт Олександр Єфременко, політичний мітинг організували не «Миряни», а священнослужителі: єпископи і священники РПЦвУ. За громадською організацією вони сховались задля уникнення відповідальності.

Причиною цьому є те, що в РПЦвУ вкрай незадоволені законопроєктами, які мають на меті змусити їх привести свою назву відповідно до суті релігійної організації і не ховатись за назвою «Української церкви» одночасно перебуваючи під керівництвом Кремля. Таке унормування назви покаже простим людям, що це ніяка не Українська церква, а філія Російської Церкви Московського патріархату. Саме тому «Миряне» і вирішили атакувати Верховну раду.

За ГО «Миряне» стоїть засновник проросійського зливного бачка «Союз православних журналістів» та «Союз православних адвокатів», мільйонер Віктор Вишневецький. Останній має шахти в ОРДЛО і спонсорує Московський Патріархат в Україні. За деякими даними, своєму статку він забезпечує сину Януковича.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.