Поїзд Василь Петрович: ДФС має менший доступ до інформаційних ресурсів ніж ДБР

07 червня 2021, 18:47
Власник сторінки
vasilpoizdukr@gmail.com
0
86
Поїзд Василь Петрович: ДФС має менший доступ до інформаційних ресурсів ніж ДБР

На даний час, доступ оперативних підрозділів ДФС України до податкових інформаційних ресурсів менший ніж у інших державних органів, зокрема ДБР та СБУ.

Про це повідомив виданню голова Департаменту організації протидії митним правопорушенням і міжнародної взаємодії ДФС України Василь Петрович Поїзд

«На даний час оперативні підрозділи ДФС України, на які досі вимогами закону покладені функції виявлення, документування та припинення злочинів у сфері оподаткування, мають менших доступ до АІС «Податковий блок» та єдиного реєстру податкових накладних ніж наприклад ДБР та СБУ. Ситуація, коли оперативні працівники ДФС України вимушені звертатися до колег за інформацією, перетворюється у систему. Укладені меморандуми з територіальними органами ДПС України про доступ до інформації фактично не працюють. Це стосується як інформації з податкової звітності, так і інших, зокрема митних обліків. Складається враження, що інформація надається тим органам, які мають важіль впливу. Так, СБУ та ДБР можуть виконувати в ДПС слідчі дії, наприклад провести обшуки. Однак, їх компетенція у розслідуванні економічних злочинів, зокрема ухилення від оподаткування дуже обмежена, що не заважає податківцям надавати їм усю інформацію», заявив Василь Поїзд. Він також додав, що оскільки реальні важелі впливу на ДПС відсутні у новоствореного Бюро економічної безпеки України, така сама доля буде чекати і його.

Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,налоги,СБУ,информация,НАБУ,обыски,ГБР
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.