Поїз Василь: Створення БЕБ не передбачає передачу всіх повноважень ДФС

03 червня 2021, 19:50
Власник сторінки
vasilpoizdukr@gmail.com
0
113
Поїз Василь: Створення БЕБ не передбачає передачу всіх повноважень ДФС

Створення Бюро економічної безпеки не передбачає автоматичну передачу всіх повноважень ДФС України

Що ставить під сумнів здатність органу вирішувати задекларовані законом завдання, заявив виданню глава Департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС України Василь Поїзд.

«Багато хто вважає, що створення Бюро економічної безпеки - це наступний крок реформування ДФС, новий еволюційний етап правоохоронної діяльності щодо попередження та припинення податкових правопорушень. Однак організація і функції Беб не корелює з функціями ДФС. На підставі аналізу інших новацій в законодавстві можна припустити, що діяльність з виявлення податкових правопорушень на ранньому етапі їх здійснення буде значно ускладнена. На відміну від ДФС, повноваження Беб з розслідування кримінальних злочинів в сфері оподаткування починаються з моменту отримання від Державної податкової служби акта перевірки підприємства, тобто вже після того як схема ухилення реалізована, а її бенефіціари «скинули» використані підприємства », - зазначив Василь Поїзд.

Після прийняття в січні 2021 року Закону України «Про Бюро економічної безпеки України», на створений орган покладено функції боротьби з економічними і податковими злочинами. Зараз відбувається процес ліквідації Державної фіскальної служби України, на даний момент включає слідчі і оперативні підрозділи (податкову міліцію).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,реформы,налоговая,декларация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.