Дружба Кличка з Ахметовим обійшлася киянам в 2,6 млрд грн

03 червня 2021, 10:22
Власник сторінки
Политический эксперт, Консультант по политическому и антикризисному PR
0
33

Ще одна «добра справа» Віталія Кличка за яку кияни заплатять великі гроші. А саме - 2,6 млрд грн, у які обішлася місту дружба мера з олігархом Ахметовим

У 2016 році мер Києва оголосив що контракт з приватним оператором тепломереж "Київенерго", який останні дев’ять років належить компанії ДТЕК Ахметова не буд продовжено.  Це сталося нібито через неефективність керування Ахметовим: "Тепломережі в місті в поганому стані. В них вичерпаний ресурс експлуатації. Як наслідок - часто відбуваються прориви. Будемо шукати найбільш оптимальний варіант, щоб виправити всі недоліки", - заявив Кличко.

Місто у 2018 році повернуло тепломережі у свою власність, наче ж мало б бути добре, що ж нам знову не так? А все дуже просто – таким чином Віталій Володимирович повісив на киян величезний борг олігарха Ахметова перед НАК “Нафтогаз України”. Причому вони навіть не могли погодити про яку суму йдеться. Державна компанія "Нафтогаз"  говорила про 4,8 млрд грн, а представники компанії Ахметова стверджували, що вони винні на 1 млрд грн менше. Сума немаленька, саме через неї Рінат Ахметов так легко відмовився від тепломереж і передав їх на баланс міста. А Кличко, прийняв компанію з боргом, після всіх взаєморозрахунків, його сума склала 2,6 млрд гривень. Цей борг переклали на КП «Київтеплоенерго» тобто фактично на плечі киян, а це означає, що було здійснено корупційне діяння.

ЗМІ наполягають, що зв’язок Кличка та Ахметова давній. Ця історія - ще один показовий доказ того, що мер столиці пляше під дудку олігарха і допомагає тому вирішувати фінансові питання за наш з вами рахунок.

До речі, нещодавно ще одним яскравим підтвердженням їхніх тісних стосунків став компліментарний ефір програми “Свобода Савіка Шустера” на телеканалі Ахметова Україна24, під час якого ведучий та більшість гостей у студії створили “теплу ванну” для Віталія Володимировича.

А той був радий старатися вигороджувати себе та своїх соратників у ситуації з обшуками, кажучи, що винні у всьому не у КМДА та КП, а фірми-підрядники.

Також під час ефіру Кличко в сотий раз запевняв, що він та його команда готові тісно співпрацювати з правоохоронними органами. Ба більше, це саме вони передали усі документи силовикам. Цікаво що заговорив про це тільки після обшуків.

Отже не всі друзі однаково корисні, особливо якщо один з них мер столиці рятує іншого - олігарха від виплати величезного через перекладання його на своїх виборців. Добре звичайно, що у Віталія Володимировича є друзі, погано що це не кияни, які за нього голосують…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Кличко,Виталий Кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.