Жмеринські депутати об'єдналися заради захисту малого бізнесу під час карантину

01 червня 2021, 23:46
Власник сторінки
0
54

Депутати Жмеринської міської ради, представники політичних сил ОПЗЖ, Слуга Народу, Батьківщина, Сила і честь та За майбутнє об'єдналися заради захисту малого та середнього бізнесу під час карантину

Депутати висунули ультиматум місцевій владі: дозволити працювати у звичному режимі, чи забезпечити виплату компенсацій з міського бюджету у зв'язку з призупиненням роботи. Зокрема, депутат Жмеринської міської ради Віктор Жеребнюк виступив з пропозицією забезпечити, у випадку введення карантинних обмежень, виплату компенсацій суб’єктам малого підприємництва у розмірі 6000 грн. (однієї мінімальних зарплати) кожному зареєстрованому працівнику та у розмірі 12000 грн. (двох мінімальних зарплат) керівникам (власникам).
Представники партії Стратегія Гройсмана, зокрема мер Жмеринки Анатолій Курнір не підтримали ініціативу жмеринчан та депутатів інших політичних сил, щодо запровадження компенсацій малому та середньому бізнесу на час введення карантинних обмежень. Щоб уникнути додаткових виплат підприємцям, рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, мерія дозволила працювати з обмеженнями під час карантину всім хто зайнятий в харчовій промисловості міста Жмеринка.
"Це подвійні стандарти, коли крупний бізнес працює, а малий та середній вимушений закриватись, так як не може вижити під час карантинних обмежень без належної підтримки. Така ситуація збільшує соціальну напругу в регіоні. Мені жаль, що деякі чиновники відмовляються це розуміти.” - зазначив під час свого виступу депутат Жмеринської міської ради Віктор Жребнюк.
Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до українців закликав представників місцевої влади надавати підтримку малому та середньому бізнесу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Жмеринка,депутати,мітинг підприємців,Віктор Жеребнюк,малий бізнес,фінансова підтримка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.