Правоохоронці презентували нові докази розкрадання бюджету підлеглими Кличка

28 травня 2021, 18:21
Власник сторінки
Политический эксперт, Консультант по политическому и антикризисному PR
0
24

Нові подробиці про корупційний кейс Кличко сьогодні під час брифінгу розповів директор фіскальної служби Мельник.

За його словами ДФС знайшла чергові докази масштабної корупційної сітки на комунальних підприємствах Києва.

Отже, як повідомив Мельник, у ДФС розслідують 9 проваджень за фактом розкрадання бюджету міста, зловживання владою та ухилення від сплати податків в особливо крупних розмірах.

В рамках розслідування було проведено 40 обшуків, отримали 200 тимчасових доступів до документів і банківських рахунків, допитали понад 100 осіб.

Було виявлено, ряд порушень, а саме: підрядники, які були зазначені у документації за вказаною адресою не знаходяться, потужності для виконання робіт у компаній відсутні – типова схема відмивання грошей через фірми прокладки. Коли роботи проводилися, то робилося це силами КП, при цьому відбувалося завищення вартості, а кошти за нібито надані послуги виводилися на власні рахунки чи рахунки підставних фірм.

Виявлено також факти невиконання робіт, при цьому гроші за виконання все одно списувалися з рахунків або виводилися готівкою і витрачалися на інші послуги.

Як повідомив директор ДФС, частіше за все роботи таки виконували але в якому обсязі та якої якості наразі з’ясовують правоохоронці. За його словами на даний момент встановлені такі суми грошових втрат по кожному підприємству:

o "Київський метрополітен" - майже 9 млн грн,
o "Київміськсвітло" - близько 12 млн грн,
o "Київзеленбуд" - 40 млн грн,
o "Київавтошляхміст" - 30 млн грн,
o Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва - 9 млн грн,
o "Київпастранс" - 40 млн грн,
o "Київавтодор" - 18,6 млн грн.

Це приблизно 158 мільйонів гривен, вкрадених з нашого з вами бюджету.
Ну звичайно за таких умов господарювання чи то пак ведення «бізнесу» ми будемо пожиттєво у заторах витрачати купу грошей на паливо, ремонт автівок і Київ так і залишиться містом з найбруднішим повітрям, бо в нас постійні ремонти і перекриті дороги, і при цьому всі дороги драні. А що вже казати про ЖКГ, метро на яке зібралися підвищувати ціни, роздовбаний міський транспорт... Та за що не візьмись все в страшному стані. Корупція це не десь там, це в нас під ногами, пане Кличко!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція,владимир кличко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.