Василь Поїзд: Поштова історія на пункті пропуску “Бориспіль”

28 травня 2021, 13:44
Власник сторінки
vasilpoizdukr@gmail.com
0
97
Василь Поїзд: Поштова історія на пункті пропуску “Бориспіль”
Василь Поїзд: Поштова історія на пункті пропуску “Бориспіль”

Сьогодні хочу вам розповісти «поштову» історію.

До пункту пропуску «Бориспіль» надійшов вантаж — міжнародні експрес відправлення на адресу компанії поштового — перевізника (отримувачі — фізичні особи).

На підставі поданих документів митники здійснили оформлення та випустили у вільний обіг зазначений вантаж.

Разом з тим виникли підозри щодо отримувачів товару та його вартості, тож направили запит до митних органів Китайської Народної Республіки, про надання взаємної адміндопомоги у проведенні перевірки законності ввезення цих товарів на митну територію України.

Проаналізувавши та порівнявши документи, отримані від китайських колег, виявили, що з Китаю відправлено вантаж з адреси юридичної особи на адресу юридичної особи отримувача, загальною вагою 2598 кг., та загальною вартістю 128 156,1 доларів США.

А згідно наданих нам в Україні документів вартість товарів була майже уп’ятеро нижча.

Тобто, виявлені суттєві розбіжності щодо відправника, отримувача, вартості та характеру вантажу. Це свідчить про те, що переміщення товару «светри, взуття, жіноча білизна, дитячий одяг та ін.» здійснено з поданням митниці документів, що містять неправдиві відомості.

Це — порушення митних правил, за яке передбачено штраф в розмірі 100% вартості товарів та конфіскація безпосередніх предметів правопорушення.

Відповідний протокол вже складено Київською митницею. Вирішується питання про позбавлення даної компанії ліцензії поштового оператора.

“Мораль цього випадку. Ті, хто намагається переправляти товар під виглядом поштових відправлень, не сплачуючи відповідні митні платежі, рано чи пізно будуть покарані штрафом, або ж і позбавленням можливості взагалі здійснювати такі операції” — розповів в кінці історії Василь Поїзд

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина,контрабанда,Таможня,Новости,задержание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.