Що може зупинити війну? Що потрібно для відновлення Донбасу?

12 квітня 2021, 15:38
Власник сторінки
0
59
Що може зупинити війну? Що потрібно для відновлення Донбасу?

Великі міжнародні інвестиції! Це не мільйони та навіть не мільярди доларів. Донбасу потрібен новий «план Маршалла».

Що може зупинити війну?
Що потрібно для відновлення Донбасу?
Великі міжнародні інвестиції!  Це не мільйони та навіть не мільярди доларів.
Донбасу потрібен новий «план Маршалла».

Нам потрібні великі державні та приватні інвестиції для відновлення економіки і створення нових робочих місць.
Якщо не вжити негайних дій, ми упустимо вікно можливостей для відновлення України.
Держава повинна дати можливості, дати пільги, дати тиху гавань і головне гарантії!
Потрібно організувати великий економічний форум, з одного боку повинні бути перші особи та профільні чиновники, з іншого інвестори, бізнес, причому зібрати реальних представників великих західних компаній та інвестфондів, ЄС, ОАЕ, КНР, США.  Необхідно, щоб вони самі боролися між собою за можливість працювати в області, а чиновники повинні створити мікроклімат, пільгові умови, технопарки.  З ними і потрібно обговорювати правила гри.
Моя думка, у Донецькій і Луганській областях, зараз найкращі можливості розвитку регіонів.  Може для деяких приватних компаній це ризикована територія і ризиковані інвестиції, але для урядового вектора західних країн, це найважливіша територія для відновлення і розвитку, в їх розумінні це буферна зона, в нашому - рідна земля.
Звичайно, правильно заходити на зрозумілі і відкриті правила гри, але з іншого боку, ми повинні чути побажання тієї сторони, безпосередньо інвесторів.  Багато технічних питань, багато застарілого і не завжди грамотного законодавства і без безпосередньої участі всіх сторін не обійтися.
Сьогодні головне наше завдання, включити всі антикорупційні запобіжники та гарантувати прозорість і законність відносин.
Завдання - зробити регіон привабливим для бізнесу, системно відновлюючи і розвиваючи нову інфраструктуру.  А прискорений економічний розвиток цих районів має наочно показати жителям тимчасово непідконтрольних регіонів, що після реінтеграції і вони отримають такі ж можливості.
Залучення до роботи в регіоні як вітчизняного, так і іноземного бізнесу, має стати "додатковим аргументом для світових держав допомагати Україні, захищаючи роботу своїх компаній на Донбасі".  "Спеціальний лояльний підхід до оподаткування, принципово комфортні умови держнагляду за бізнес-діяльністю можуть істотно допомогти українському Донбасу.
Головні кроки:
1. Донецька і Луганська області - Спеціальні економічні зони, зовні торгово-орієнтовані, які об'єднують з торгівлею науку, інновації та виробництво.  Фірми виграють від пільгової політики, яка включає занижені податкові ставки, пом'якшені вимоги і спеціальні системи адміністративного управління. Спеціальні податкові пільги для іноземних інвестицій у СЕЗ. Велика незалежність в міжнародній торгівлі. Будівництво в першу чергу ґрунтується на залученні і використанні іноземного капіталу.  Продукція в першу чергу орієнтована на експорт.
Торгові, або митні (імпорт) пільги - часткове або повне звільнення від імпортних мит на напівфабрикати, сировину і т. П., Що ввозяться для використання всередині зони;
Митні (експорт) пільги - часткове або повне звільнення від експортних мит на виготовлену всередині зони продукцію.
Фінансові пільги - інвестиційні субсидії, державні пільгові кредити, знижені ставки на оплату комунальних послуг та оренду виробничих приміщень.
Адміністративні пільги - спрощений порядок реєстрації підприємств, спрощений порядок в'їзду-виїзду іноземних громадян, безперешкодний вивіз правомірно отриманого прибутку іноземними громадянами за кордон.
Інвестори отримують створену за рахунок коштів державного бюджету інфраструктуру для розвитку бізнесу, що дозволяє знизити витрати на створення нового виробництва.  Однією з головних функцій зон є «інкубація» високотехнологічних компаній.
2. Кластерний принцип розвитку територій, взаємозамінний елемент самодостатньою локалізованої сфери виробництва або послуг певного напрямку.  Економічний кластер - сконцентрована на деякій території група взаємопов'язаних організацій (компаній, корпорацій, університетів, банків та ін.): Постачальників продукції, комплектуючих і спеціалізованих послуг;  інфраструктури;  науково-дослідних інститутів;  вузів та інших організацій, які взаємодоповнюють один одного і підсилюють конкурентні переваги окремих компаній і кластера в цілому.  Кластери є однією з форм взаємодії організацій і соціальних груп в рамках спільного ланцюжка цінності.  Кластерною ініціативою називається керований процес створення і розвитку кластера.  Кластерною політикою називається процес стимуляції росту кластерів і кластерних ініціатив державними організаціями.  Існує три основні причини географічної концентрації фірм.  Перша причина пов'язана з можливістю отримувати виграш від розподілу витрат на підтримку і розвиток загальних для декількох компаній ресурсів.
Друга причина зводиться до самої по собі географічну близькість, що забезпечує дешевизну і швидкі терміни постачання необхідного для бізнесу товару або послуги.
Третя причина полягає в тому, що концентрація фірм в межах однієї місцевості сприяє поширенню неявного знання, тобто тих знань і досвіду, які не можуть бути легко формалізовані та передані, і тісно прив'язані.
Численні приклади зі світової практики підтверджують, що кластерна форма організації виробництва є найбільш підготовленою для інноваційного процесу.
Кластерна політика регіону може бути представлена ​​як узгоджені заходи підтримки портфеля кластерних ініціатив, що оптимізуються з точки зору ефектів і ризиків від його реалізації.
3. Створення технопарків Донецької та Луганської областей.
Технопарк - це територіальна, наукова, технологічна і технічна база для реалізації інноваційних проєктів.  Технопарк - майновий комплекс, в якому об'єднані науково-дослідні інститути, об'єкти індустрії, ділові центри, виставкові майданчики, навчальні заклади, а також обслуговуючі об'єкти: засоби транспорту, під'їзні шляхи, житлові селища, охорона.  Технопарк - це організація, керована фахівцями, головною метою яких є збільшення добробуту місцевого співтовариства за допомогою просування інноваційної культури, а також змагальності інноваційного бізнесу і наукових організацій.
4. Страхування від військово-політичних ризиків.  З метою створення привабливих умов для бізнесу в Донецькій і Луганській областях необхідно ввести страхування від військово-політичних ризиків.
5. Створення альбомів інвестиційних можливостей територій.
Кожне ОТГ Донецької та Луганської областей має свої конкретні індивідуальні можливості.  Можливе виділення землі під створення технопарків та нових виробництв, виробничі потужності, логістика, корисні копалини, кадровий потенціал фахівців і робітників, енергетичний потенціал, навчальні заклади, інші ресурси.
Необхідне створення робочих груп з фахівців виконавчих органів нових ОТГ для створення чіткого переліку об'єктів можливих інвестицій і підготовки попередніх ТЕО.
  6. Підготовка великого економічного форуму, для конкретних інвесторів, великого бізнесу і глав урядів економічно розвинених країн.  Щорічний економічний форум повинен проходити у вигляді презентації інвестиційних можливостей, реальних проєктів, реальних територій, з реальними ТЕО і керівниками ОТГ.  Це повинна бути своєрідна біржа готових бізнес-планів та об'єктів.  Бізнесу не потрібен популізм, бізнесу потрібна конкретика з показниками, з CAPEX і OPEX, EBIT і EBITDA.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.